Hronika

Starica izvršila samoubistvo vešanjem u šumi

Sedamdesettrogodišnja žena izvršila je samoubistvo vešanjem u šumi pored puta za Gornje Međurovo. Poziv da izađe na teren niški Zavod za hitnu medicinsku pomoć dobio je  juče u jutarnjim satima. Broj onih koji su digli ruku na sebe u Nišu u ovoj godini popeo se na pet.

 

Ovakva serija nije zapamćena, potvrđuju u niškom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

“Čak pet samoubistva odigrala su se u poslednje dve nedelje. Ovakav crni bilans za ovako kratko vreme se ne pamti,” kaže za Niške Vesti Dušan Gostović PR ove zdravstvene ustanove.

Sva samoubiostva uvek imaju nešto zajedničko, dodaje on.

“Sva samoubistva desila su se na početku dana ili nedelje, odnosno na početku godine. Poziv koji smo dobili juče je bio ujutru, a samoubistvo je izvršeno vešanjem, na putu za Gornje Međurovo. Starija žena koja je pronađena bila je rođena 1943. godine.” završava Gostović.

Ovaj crni bilans u Nišu počeo je skokom vaspitačice Doma učenika srednjih škola Tatjane Lužanin (47) a evo završen je samoubistvom starice.

Jug Srbije i kao najveći grad u ovom delu zemlje Niš, prednjači po broju suicida u odnosu na nekada okarakterisane gradove sa najvećim brojem samoubistava Suboticu i Novi Sad. U svakoj zgradi danas imate nekoliko potencijalnih samoubica,” tvrdi za Niške Vesti dr Ivajlo Ilijev psihoanalitičar iz Centra za psihoterapiju Anima plus u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com