Društvo

Smenjena direktorka Doma učenika u Nišu

Nakon nekoliko skandala koji su pratili vreme provedeno u fotelji, danas je na Upravnom odboru predložena smena direktorke Doma učenika srednjih škola u Nišu Sandre Popović. Sednica je zakazana po hitnom postupku, nakon što su inspekcijiski organi Ministarsva prosvete obavili kontrolu u ovoj ustanovi. Upravni odbor izglasao je predlog za njenu smenu sa šest glasova za, i jednim uzdržanim. Uzdržan je bio predsednik Upravnog odbora Miloš Sekulić.

Sandra Popović postavljena je na mesto direktora Doma učenika srednjih škola u Nišu kao kadar SNS-a. Njen mandat obeležile su afere i skandali, počev od “slupanog” službenog automobila, potrošene basnoslovne sume novca za proslavu ustanove, preko učenice koja je pokušala da izvrši samoubistvo, sedmoro učenika koji su izbačeni zbog droge, do vaspitača koja se nakon što je podnela protiv nje krivičnu prijavu za zlostavljanje na poslu ubila skočivši sa osmog sprata zgrade u kojoj je stanovala.

Vaspitači Doma učenika srednjih škola kažu da su pokrenuli postupak njene smene još pre mesec dana i ističu da se to tada desilo verovatno bi njihova kolegenica Tatijana Lužanin sada bila živa. Oni dodaju za Niške Vesti da je čak u pitanju i njena bezbednost, jer ne mogu da kontrolišu ponašanje učenika nakon samoubistva njihove vaspitačice.

Kao razloge za smenu direktorke Upravni odbor navodi loše međuljudske odnose u Domu učenika i loš publicitet koji je pratio njen mandat i direktno urušavao ugled ove ustanove, kaže jedan od članova UO za Niške Vesti.

domucenika

Sandra Popović nije izdržala ni godinu dana na mesto direktorke. Ona je postavljena za vršioca dužnosti te ustanove februara meseca 2015. Popovićeva je pre toga radila kao poreski inspektor. Predlog za njeno imenovanje stigao je direktno iz Ministarstva prosvete.

Kako nezvanično saznajemo predsednik Upravnog odbora Miloš Sekulić podneo je ranije neopozivu ostavku.

Direktorka Sandra Popović i predsednik Upravnog odbora Miloš Sekulić nisu danas odgovarali na pozive redakcije Niških Vesti.

KO ĆE BITI NOVI DIREKTOR?

Upravni odbor je doneo odluku na današnjoj sednici da novog kandidata za vršioca dužnosti izabere direktno Ministarstvo prosvete.

Pedagoško veće Doma učenika srednjih škola u Nišu održalo je sastanak neposredno pre sednice Upravnog odbora, na kome je od 15-toro prisutnih, njih desetoro glasalo za Bojana Miloševića za vršioca direktora te Ustanove. Milošević radi u Domu učenika kao vaspitač tridesetak godina.

Inače, u javnosti se za to direktorsko mesto pominju još neka imena, ali zadnju reč ko će biti zvanično postavljen na mesto vršioca dužnosti direktora do konkursa ipak će dati Vlada Republike Srbije, kao osnivač ustanove.

Rok za sprovođenje konkursa za izbor direktora je šest meseci.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com