Društvo

Preduzeće gubitaš – direktor nagrađen astronomskom platom

Na kraju minule godine na zvaničnom sajtu grada Niša objavljeni su podaci o novembarskim platama direktora 13 gradskih javno-komunalnih i javnih preduzeća.

I ovaj spisak je na prvi pogled “simpatičan” reklo bi se, rade ljudi i treba da zarađuju ali je interesantno da prvi na spisku sa najvećom platom jeste direktor JP “Gradska Toplana”. Niška fabrika toplote “Jugorosgasu” trenutno duguje 439 miliona dinara za isporučeni gas. Grad je nedavno iz budžeta izdvojio čak 200 miliona dinara kao pomoć ovom preduzeću koje je zapalo u probleme. Ako na ove milione dodamo i dugovanje Nišlija koji ukupno duguju 1,5 milijardi dinara…to onda objašnjava razmere “urednog“ poslovanja ovog javnog preduzeća.

Screenshot 11

Na poslednjem mestu po visini novembarske plate našao se direktor JKP “Gorica” sa zaradom od samo 31.696 dinara.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić najavio je da neće čekati uvođenje platnih razreda, već će najverovatnije odmah, pošto bude tačno ustanovio visinu primanja direktora, smanjiti njihove zarade.

Prema zvaničnoj statistici, prosečna zarada zaposlenih u Nišu iznosi oko 38.000 dinara, mada je i ova cifra za svakog drugog Nišliju nedostižna. Statistika je nerealna jer veliki broj uposlenih u Nišu i dalje radi na crno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com