Magazin

Vernici danas slave SVECA koji je ŽIVEO SA RAZVRATNICOM!

Svetog Bonifatija je razvratna žena Alglaida, sa kojom je živeo, poslala da joj donese mučeničke mošti da bi je čuvale od zla, vraćeno joj je njegovo telo jer se sažalio na muke mnogih hrišćana, zbog čega je dao svoj život

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava svetog Bonifatija, koji je 290. godine dao svoj život da bi njegove mošti od zla čuvale kuću bogate i razvratne žene Alglaide u Rimu, čiji je bio sluga i sa kojom je imao nečiste i nezakonite veze.

Mučeništvo za Hrista, naime, čini od grešnika svetitelja, a to pokazuje upravo primer svetog Bonifatija.

On je bio sluga kod bogate i razvratne žene Alglaide u Rimu, sa kojom je imao nečiste i nezakonite veze. U jednom trenutku Alglaida je poželela da u kući ima mošti mučeničke kao amajliju, koje bi je branile od zla. Zarad toga, opremila je svog slugu i poslala ga u Aziju, da joj nađe i kupi to što želi.

Bonifatije je uzeo nekoliko robova i dosta blaga, a pri rastanku s Alglaidom rekao joj je:

– Ako ne mogadnem naći nikakvog mučenika, i ako tebi, gospođo, donesu moje telo za Hrista namučeno, da li ćeš ga primiti s čašću?

svetac 001
Foto: days.pravoslavie.ru

Alglaida se nasmeja i nazva ga pijanicom i grešnikom. Tako se i rastaše.

Došavši u grad Tars, Bonifatije je video mnoge hrišćane na mukama. Jednima su bile odsečene noge, drugima ruke, trećima oči izbodene, četvrte na vešalima…. Bonifatiju se promeni srce, pokaja se zbog svog grešnog života i zaplaka. Zatim je uzviknuo:

– I ja sam hrišćanin!

Evo zašto PATRIJARH PAVLE još nije proglašen SVECEM i kada će se to desiti!

Sudija ga uze na istezanje, naredi da ga išibaju, zatim su mu nalili vrelo olovo u usta, a pošto ga ni to nije povredilo, odsekoše mu glavu mačem. Njegovo telo robovi su preneli u Rim.

Angel Božji javi se Alglaidi.

– Primi onoga koji negda beše sluga tvoj, a sad je naš brat i saslužitelj. On je čuvar duše tvoje i zaštitnik života tvoga.

Užasnuta, Alglaida, primi Bonifatijevo telo, sagradi mu crkvu i položi u nju mošti mučenikove. Zatim se i ona pokajala. Podelila je svoje imanje siromašnima, povukla se iz sveta i živela još 15 godina u gorkom pokajanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com