Zdravlje

Funkcionišu elektronski kartoni u seoskoj ambulanti na Panteleju

U ambulanti Gornjeg Matejevca leći se oko 4.000 Nišlija i lekari opšte medicine rade u dve smene. Sa prelaskom rada ne elektronski sistem, podaci pacijenata su dostupni svim lekarima, a nedavno im je Gradska opština Pantelej donirala računare kako bi sistem funkcionisao još bolje, kaže načelnica službe za zdravstvenu zaštitu odraslih Doma zdravlja Niš, Danijela Cvetković.

U cilju unapređenja usluga primarne zdravstvene zaštite na seoskom području, Gradska opština Pantelej donirala je računarsku opremu neophodnu u svakodnevnom radu zdravstvenog osoblja u ambulanti Doma zdravlja u Gornjem Matejevcu kao jednom od najvećih prigradskih naselja na području opštine.

„Naša motivacija je da svuda, gde god je to moguće pomognemo zdravstvenim ustanovama. Danas nije moguće organizovati kvalitetno lečenje i pružati potpunu zdravstvenu uslugu bez potrebne opreme. Zbog toga smo i donirali računar sa štampačem ambulnati u Gorenjm Matejevcu“, kaže predsednik Gradske opštine Pantelej, Bratimir Vasiljević.

U ambulnati Gornjeg Matejevca lekari opšte medicine rade u dve smene, a obezbeđene su i laboratorijske usluge za oko 4.000 Nišlija, čiji su kartoni u ovoj ambulanti.

„Tehnička podrška u vidu račuanarske opreme nam mnogo znači da bi elektronski sistem kartona efikasno funkcionisao“, kaže načelnica za zdravstvenu zaštitu odraslih Doma zdravjla Niš, Danijela Cvetković.

U Gorenjm Matejevcu upravo završeni su radovi na obnovi atarskih puteva u dužini od 600 metara, a u čiju obnovu je uloženo 470.000 dinara. Istovremeno odvijaju se radovi na revitalizaciji atarskih puteva na širem potezu Donje Vrežine prema Malčanskoj petlji i Gornje Vrežine, od nadvožnjaka do mosta prema naselju „Broj 6“. Ovogodišnjim programom obuhvaćena je obnova 7.650 metara atarskih puteva na području Panteleja.

Međutim, trenutno im je potrebna pomoć oko sanacije krova koji prokišnjva i kako nadležni ove ambulante kažu, obratili su se za pomoć opštini Pantelej.

Ambulanta

„Nameravamo da sve ambulante na teritoriji opštine Pantelej. Naročito one na seoskom području, revitalizujemo i zaštitmo od propadanja. Pokušaćemo da projektima apliciramo gde god je to moguće, da bismo, doveli te prostore u normalno stanje“, istako je Vasiljević.

Pored ove u Matejevcu, u ovom delu opštine Pantelej, zdravstvene usluge pružaju i ambulante u Malči i Kamenici.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com