Kultura

Približavanje pozorišta ljudima sa oštećenim sluhom

“Akademsko pozorište SKC-a Niš potpisalo je ove godine projekat sa Udruženjem gluvih i nagluvih. Cilj je približavanje pozorišta ljudima sa oštećenim sluhom, nešto što se uveliko radi u svetu“, kaže umetnički direktor Akademskog pozorišta SKC-a Niš za Niške Vesti, Miloš Cvetković.

 “Od oktobra do decembra će se igrati predstave “Beogradska trilogija” i “Mučenici” jednom mesečno namenjeno članovima Udruženja. Nadamo se da će projekat dobro proći i da ćemo nastaviti saradnju.“, završava Cvetković.

13407309 1048488005240612 8471074959662216873 n

Sinoć je Akademsko pozorište SKC-a Niš odigralo po prvi put predstavu namenjenu članovima Udruženja gluvih i nagluvih. Šta glumci misle o tome objasnio nam je Petar Ščepihin:

“Najpre bih želeo da kažem, da je nama velika čast što je upravo ova saradnja stvorena između Udruženja gluvih i nagluvih i našeg pozorišta. Osećaj je izvanredan bio jer smo jako veliki utisak ostavili na te ljude i to se videlo po njihovoj reakciji. Dokaz da u pozorištu ne postoji granica i da je sve moguće.

 

Šta je ovo igranje činilo posebnim?

“Činilo je posebnim to što smo postali bogatiji za još tri nova člana, a to su bili naši dragi tumači. Oni su dali jednu drugačiju notu i svežinu cele predstave. A što se same ekipe tiče, sinoć su dve devojke koje rade tehniku i dvojica novih članova prvi put imali predstavu u Akademskom pozorištu. Dakle, sinoć je bila premijera za sve!”

 

Šta očekujete od projekta i šta može publika očekivati od Akademskog pozorišta?

“Kao glumac očekujem da se ova saradnja nastavi, da pređe na neki viši nivo i definitivno da naučim znakovni jezik. U planu je da se predstave “Beogradska trilogija” i “Mučenici” izvedu i narednih nekoliko puta u novembru i decembru. Nadam se da je ovo početak jedne lepe priče. Takođe, od novembra kreće redovan repertoar, očekuju nas dva festivala: u Beloj Palanci i Novom Sadu. Najbitnije da naše pozorište ostane na pravom putu i da nastavi da radi punim tempom kao i do sada.”, završava Ščepihin.

 

 

12592647 1526831227614197 1421277584585622928 n

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com