Društvo

Nova ambulanta u Brzom Brodu

Na zahtev građana u Brzom Brodu, sredinom sledeće godine ovo naselje dobiće novu ambulantu. Za izgradnju ove zdravstvene stanice, koja će biti u prostoru nekadašnje škole, Gradsko veće je donelo odluku da za ove namene izdvoji 26 miliona dinrara.

Na inicijativu građana u Brzom Brodu Gradsko veće je donelo da 26 miliona dinara opredeli za rekonstruciju zgrade nekadašnje škole i izgradnju još jednog sprata kako bi ovo niško naselje dobilo zdravstvenu stanicu koja zadovoljava njihove potrebe.

U Upravi za planiranje i izgradnju novac će biti utrošen za dogradnju sprata na zgradi u kojoj se nekada nalazila škola, kako bi bila preuređena u ambulantu.

„Nadogradnja sprata počinje na proleće, kada kreće i građevinska sezona, a biće završena do kraja sezone“, rekao je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur.

Gradsko veće donelo je odluku i da u predstojećem rebalansu budžeta oko 209 miliona dinara bude za Direkciju za izgradnju grada, a najveći deo novca,odnosno 147 miliona dinara biće potrošeno na plaćanje zaostalih računa za javnu rasvetu.

„Do sada nije bilo transparentno prikazivanje utrošene električne energije za javnu rasvetu, sada će to zbog zakona biti tako“, rekao je Banđur.

Rebalansom budžeta 18 miliona dinara dobiće i JKP Mediana za 30 cvećara, nabavku robe i obnovu opreme. Gradsko veće donelo je i rešenje o generalnoj regulaciji na teritoriji GO Palilula uz dva amandmana. Skupština grada Niša zasedaće u petak, 7. oktobra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com