Društvo

Podzemni kontejneri u Davidovoj

U Davidovoj ulici danas su počeli radovi na postavljanju dva podzemna kontejnera za komunalni otpad, čime će se rešiti postojeći ekološki i kulturološki problem ove ulice. Kontejneri se postavljaju preko puta Sinagoge, a radovi će biti završeni za tri dana. Ovo je samo jedna u nizu akcija koju je pokrenula fondacija “Za lepši Niš”.

“I najduže putovanje počinje prvim korakom”, rekao je mr Ivan Redi na čiju inicijativu je i počelo sređivanje Balkanske i Davidove ulice.

Postavljanje dva podzemna kontejnera doprineće da komunalna slika Davidove ulice bude potpuno drugačija.

“Zahvaljujem se svima koji imaju razumevanja i vredno rade da ovaj deo Niša bude lepši. Svako od nas može malim intervencijama oplemeniti prostor u kome živi, da li je to terasa, ili žardinjera u dvorištu zgrade, svejedno je, ideja je da ovaj grad bude bolje mesto za život,“ rekao je Ivan Redi.ivan

Inače, kroz inicijativu “Za lepši Niš”, do sada je u dvema ulicama organizovano niz akcija, kako bi centralni deo Niša postao umetnička četvrt – niški Monamrtr.

Poslednja je bila krajem prošlog meseca, kada su oslikani platani u Balkanskoj ulici i održana modna revija mlade modne dizajnerke Jelene Dimitrijević.

U toku je i konkurs za prikupljanje idejnih rešenja za mural u Balkanskoj ulici, a pozvani su svi mladi kreativci iz Grada.YA LEPSI NIS

Idejna rešenja dostavljaju se na adresu Fondacije „Za lepši Niš“ Balkanska 2, sa naznakom: „Konkurs za idejno rešenje oslikavanja Balkanske ulice“, a u PDF formatu na mejl adresu zalepsinis@gmail.com. Radno vreme pisarnice je od 14 do 18 časova svakog dana, a konkurs je otvoren do 30. septembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com