Društvo

“Posetioci” GRABE ka vrhu! (VIDEO)

Niški bend „Posetioci“ krupnim koracima grabi ka slavi. Jedna pesma i spot tek su početak njihovog uspona, upravo pripremaju drugu pesmu a ono što pleni jeste taj južnjački duh koji nose i zbog koga su traženi širom zemlje ali i van nje. Sajam automobila koji će biti održan oktobra u Nišu biće otvoren njihovom svirkom.

„Svi smo u bendu Nišlije osim jednog Zaječarca. Četrnaest godina sviramo zajedno i valjda smo zbog toga tako uigrani i dobri“, kaže kroz smeh Dejan Mitrović frontmen niškog benda „Posetioci“.

Svirka u emisijama koje se emituju na nacionalnim frenkvencijama pomogle su ovom bendu, da se za njih čuje u čitavoj državi. Zbog toga imaju pozive sa svih strana.

„Svirali smo u emisijama Bravo Show i kod Lee Kiš na Pink televiziji. To pojavljivanje je pomoglo puno da se za nas čuje u glavnom gradu, što je u našem poslu veoma bitno“, kaže za Niške Vesti Mitrović.

1275121 510580762359532 576009588 oKvalitetom se kažu, izdvajaju ali i onim što imaju da ponude kada je repertoar u pitanju.

Mi južnjaci sa sobom nosimo taj neki južnjački šarm za kojim svi lude. Imamo drugačiji odnos sa publikom a na koncertu dajemo i poslednji atom snage da atmosfera bude najbolja“, kaže za Niške Vesti gitarista Filip Nešić.

Niški „Posetioci“ sviraju u Beogradu i drugim srpskim gradovima, ali i pored vrednog rada na bini bilo je potrebno da neku od svojih pesama i ekranizuju. Iz želje da pokažu šta umeju nastala je pesma „Kune se u tvoje ime“.

Kako smo videli da svako snima pesmu i spot, prosto je bilo nedopustivo da i mi ne snimimo jednu pesmu i spot, posle toliko godina uspešne karijere u kojoj bend svakog dana ide za stepenik gore“, kaže frontmen.

Kažu godinam sviraju ali im je najteže bilo da se probiju u svom gradu.

Spot i pesma koju smo snimili su tipična niška priča, preko autora i ljudi koji su osmislili i snimili spot. Ja sam ponosan na upravo to, što smo pokazali i da u Nišu može da se radi kvalitetno a ne samo u glavnom gradu“, kaže Mitrović.

U pripremi je i sledeća pesma, koja će iznenaditi mnoge i koja je nešto u šta mi verujemo, dodaje on.

maxresdefault

Posetioni odlično doziraju folk i pop, i bio je izazov za njih da čitavu priču urade na niški način, jer nisu hteli da u Beogradu snimaju prvenca.

Šest puta je sve jeftinije. Kvalitet je možda i bolji, jer ono što bi u Beogradu platili 300 evra, što je  iznajmljivanje krana, u Nišu je 50 evra“, kaže Mitrović.

Ovaj najbolji niški bend, kako sami za sebe kažu „rasprodat je“ mesecima unapred, jer dodaju na njihovim koncertima doživljaj je nezaboravan.

U Nišu veliki bendovi ne mogu da zarade puno, jer su niške gazde lokala raspoložene da plate manje bendove sa najviše tri člana, sve preko, preveliki je trošak. Za jedno veče spremni su da plate tek 4000 dinara. U takvoj atmosferi nema puno prostora za zaradu, dodaju.

Ipak, uz veliki rad, kažu može da se živi od ove muzike.

Nismo prebogati, ali da možemo da živimo i izdržavamo porodice, to možemo e sad o luksuzu ipak ne razmišljamo. Zato u našem poslu najbrže uspevaju oni koji imaju puno para. Pogotovo to važi za one koji hoće da se probiju na beogradsku scenu gde je sve nekoliko puta skuplje“, kaže Mitrović.

Ovaj bend nema menađera ali taj posao obavlja frontmen, kaže tako je jeftinije i efikasnije.

Ovaj bend specifičan je i po tome što od šest muzičara trojica imaju Muzičku akademiju.

Ovogodišnji Auto Moto Fest 2016. Niš koji se otvara 7. oktobra biće neobičan upravo zbog činjenice da će ga pored zvaničnog otvaranja svirkom otvoriti i ovaj niški bend. Obećali su svirku koja će da traje sat vremena a od repertoara posetioce Sajma automobila očekuje zabavna muzika.

http://www.youtube.com/watch?v=QpNNT9TEoAM

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com