Sport

Prvotimce VK Nais primio gradonačelnik Niša

Prvotimci Naisa, koji su na vanrednoj Skupštini doneli odluku da danas da zatraže prijem kod gradonačelnika Niša, to su i učinili. Vrata za medije su bila zatvorena, ali su razgovarali sa prvim čovekom grada. Kapiten kluba, Nemanja Šilj je nakon sastanka izjavio, da su gradonačelniku Darku Bulatoviću predočili problem nedostatak novca za njihovo učešće u Jadranskoj B ligi i da je dogovoreno da Grad Niš u utorak, 6. septembra, na račun VK Nais uplatiti tri miliona dinara, odnosno preostalu svotu novca koja im sleduje iz gradskog budžeta.

Posle pet dopisa upućenom gradonačelniku Niša, provotimci su se okupili ispred Gradske kuće i tražili prijem. Prvo im se obratio gradski većnik za omladinu i sport, Branislav Kačar koji je pozvao gradonačelnika Niša, Darka Bulatovića.

prijem

Sastanak vaterpolista sa prvim čovekom grada je bio zatvoren za medije, ali je kapiten VK Nais, Nemanja Šilj, nakon sastanka, izjavio da su gradonačelniku Niša predočili problem oko nedostatka novca za njihovo učešće u Jadranskoj B ligi naredne sezone.

„Gradonačelnik Niša nam je obećao da će ujutru na račun VK Naisa uplatiti tri miliona dinara, što je puna svota novca za ovu godinu. Rekao je da će pokušati da nam pronađe sponzora za ovu sezonu i da će se sledeće godine, u skladu sa mogućnostima, opredeliti više para za niški vaterpolo, nego što je to bilo proteklih godina“, rekao je kapiten kluna Nemanja Šilj.

Vaterpolistima, kako ističu, tri miliona koja će Grad uplatiti nisu dovoljna da završe sezonu i da im je potrebno još osam miliona dinara.

Nemanja Šilj„Narednih dana bi trebalo ponovo da se sastanemo sa gradonačelnikom Niša i resornim većnikom da još razgovaramo o načinima rešenje našeg problema. Zadovoljni smo što su nas primili i saslušali, ali tri miliona nije dovoljno za sezonu, ako se u obzir uzmu plate igrača, putovanja za Regionlanu ligu, gde spada smeštaj i troškovi takmičenja, i posle naša, srpska liga koje se igra na proleće. Nama je cilj da ostanemo u Jadranskoj ligi, jer ako jednom istupimo iz ove lige, istupili smo za ceo život“, dodao je kapiten kluba Nemanja Šilj.

Gradonačelnik Bulatović nije se obratio medijima nakon sastanka, iako su u službi informisanja u Gradskoj kući rekli da će se obratiti nakon Gradskog veća koje je bilo u 14 sati.

Posle Gradskog veća, novinarima se obratio zamenik gradonačelnika Niša, Miloš Banđur, koji nije komentarisao sastanak, ali je na pitanje novinara o sredsvima za VK Nias izjavio da su sredstva za sportske klubove podeljena početkom godine.

“Uprava za sport smatra da zahtev VK Nais nije opravdan, tj. da je pet miliona dinara isuviše mnogo za tu drugu Jadransku ligu i oni smatraju da su sredstva koja su dodeljena prethodnim odlukama sasvim dovoljna i da su ona na nivou sredstava koje je klub dobijao i 2014. i 2015. godine”, rekao je Banđur.

Regionalna liga za vaterpoliste počinje 7. oktobra, a prvi rival Naisa je Crvena Zvezda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com