Društvo

Približimo se pacijentima“ u Pasi Poljani

U okviru jesenje aktivnosti „Približimo se pacijentima“ u Pasi Poljani, otpočeo je novi ciklus besplatne provere zdravlja na području Gradske opštine Palilula. Do 29. oktobra timovi Doma zdravlja obićiće 15 paliluskih sela.

Palilulskom akcijom „Približimo se pacijentima“ posebno će biti sagledani stari, manje pokretni i nepokretni pacijenti. Oni će imati mogućnost da provere zdravstveno stanje, izmere pritisak, odrede nivo šećera u krvi, obave konsultaciju sa lekarom oko terapije, a pojedinim pacijentima biće odrađen i EKG.

„Građani iz Pasi Poljane podržavaju ovakve akcije jer na jednom mestu brzo i lako i to bez zdravstvene knjižice mogu da provere svoje zdravlje“, kaže predsednik Saveta građana u Pasi Poljani, Milivoje Milić.

U saradnji sa Domom zdravlja, odnosno Preventivnim centrom Niš, prošle godine opština Palilula je organizovala više kampanja, predavanja i aktivnosti za stanovnike gradskog i seoskog područja.

pp3„Zdravstvena zaštita stanovnika, unapređenje rada i opremanje zdravstvenih objekata – ambulanti i proširenje delatnosti zdravstvenih službi na teritoriji opštine Palilula, ciljevi su kojima težimo“, istakla na zdravstvenoj akciji u Pasi Poljani, predsednica Skupštine opštine Palilula, Adriana Anastasov.

Na teritorji opštine Palilula živi veliki broj osoba kojima je potrebna neka vrsta zdravstvene-socijalne zaštite i pomoći. Gotovo svaki 14 stanovnik Palilule je stariji od 70 godina.

„Od naših lokalnih uprava i zdravstvenih ustanova se očekuje da na putu evropske integracije Srbije pristupimo sprovođenju i onog dela preporuka Svetske zdravstvene organizacije i Evropske unije, koje govore o zaštiti zdravlja ali i o unapređenju zdravlja. Na ovaj način, približavanjem zdravstvene zaštite stanovnicima, ostvaruje se program koji daje veće finansijske uštede“, ocenili su lekari Doma zdravlja i predstavnici GO Palilula.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com