Društvo

BAHATO! “Sekirom” lomili spomenik!

Oštećen je spomenik koji je na Vlasinskom jezeru podigla porodica niškog učitelja Videna Jovanovića koji se utopio pokušavajući da pomogne učeniku Mladenu Pejčiću, koji se zajedno sa njim utopio pre 18 godina. Sin pokojnog učitelja, Goran Jovanović za Niške Vesti kaže da je duboko razočaran onim što je video na Vlasini, da je u stalnom kontaktu sa tamošnjom policijom i Direkcijom za građevinsko zemljište i puteve iz Surdulice, čiji radnici poslednjih dana češće obilaze spomenik njegovog oca.

Podneta je prijava protiv nepoznatih počinioca, radi skrnavljenja spomenika.

Oštećenje na spomeniku prvi je primetio Novica Stanković, šef Službe za održavanje u Direkciji za puteve u Surdulici. Sin učitelja zahvalan je radnicima ovog preduzeća koji danonoćno obilaze oštećeni spomenik.

“Otišli smo porodično gore na Vlasinsko jezero, da obiđemo polomljeni spomenik. Zahvalni smo Novici koji je prvi primetio i slučaj prijavio policiji u Surdulici. Razočarani smo sestra i ja onim što smo tamo videli, to nas je veoma pogodilo”, rekao je za Niške Vesti Goran Jovanović, sin preminulog učitelja.

Radnici koji obilaze taj deo gde je i spomenik, kažu da je te noći kada je spomenik uništen, oštećeno i nekoliko klupa u okolini.

“Siguran sam da spomenik čija je debljina desetak centimetara – mermera, nije mogao da bude oštećen nekim drvenim predmetom, morala je to da bude macola ili neka sekira, jer se na spomeniku vide tragovi udarca, čvrstim predmetom. Na tom slučaju sada trenutno radi policija a ja se nadam da će počinioci biti otkriveni”, rekao je Jovanović za naš portal.

Učitelj niške Osnovne škole “Branko Miljković” Viden Jovanović i njegov đak Mladen Pejčić nastradali su u Vlasinskom jezeru 1998. godine.

14193858 609454959215373 1037407876 n

Foto: Stevan Lazarević

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com