Društvo

Udruženi do boljih pijaca na Paliluli

Poboljšanje kvaliteta pijačnih usluga i podsticaj razvoju i unapređenju proizvodnje zdrave hrane i poljoprivrede deo su strateških ciljeva Gradske opštine Palilula, rečeno je na sastanku između rukovodstva opštine Palilula i JKP „Tržnica“. Kako bi se sagledalo postojeće stanje u ovoj oblasti predsednik opštine Palilula i direktor JKP „Tržnica“ obišli su nišku pijacu „Bubanj“.

Na teritoriji opštine Palilula pre četiri godine opremljena je i rekonstruisana pijaca na Palilulskoj rampi, koja je danas jedan moderan pijačni prostor. Mešovita pijaca “Bubanj” je drugi pijačni prostor koji uspešno radi na teritoriji opštine Palilula.

sastanak „U prvoj polovini ove godine otvorena je mini pijaca u naselju Delijski vis. Našim zalaganjem ubrzo je otvorena i pijaca u naselju 9. maj. Na taj način ispunili smo zahteve naših stanovnika, koji su u okviru Saveta građana istakli potrebe u naseljima. Mi želimo da se ova saradnja sa Tržnicom uspešno nastavi, da se sagleda obim i kvalitet pijačnih uluga u našoj opštini i obezbede uslovi za nove investicije, inovacije i proširenje ponude pijačnih usluga“, rekao je predsednik opštine Palilula, Aleksandar Ždrale.

Saradnja započeta još 2014. godine između opštine Palilula i JKP „Tržnica“ se nastavlja zahvaljujući potpisanom ugovoru o javno privatnom partnerstvu u aprila ove godine.

jacpi „Uspešno ostvarujemo saradnju sa opštinom Palilula na unapređenju pružanja pijačnih usluga građanima. Na primer, pijaca u naselju 9.maj je 13. tržnica u Nišu koja radi sa 20 poljoprivrednih i 10 robnih tezgi“, istakao je direktor Tržnice Radovan Milojević.

Neki pijačni objekti su sagrađeni pre 30 godina, a postoji i veliki broj neiskorišćenih prostorija, koje mogu da se adaptiraju i stave u upotrebu, što je i deo Akcionog programa razvoja opštine Palilula, naglašeno je na sastanku rukovodstva opštine i Tržnice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com