Sport

Atletska staza se “seli” u Brzi Brod

Ulaganje u infrastrukturu i školski sport prioriteti su strategije razvoja niškog sporta, rekao je za Niške Vesti, gradski većnik Branislav Kačar. Kako je istakao, Grad Niš je na dobrom putu da pokrene projekat izgradnje atletske staze u naselju “Brzi Brod”, kako bi atletičari do 2017. godine mogli da treniraju u odličnim uslovima, ali i gde će moći da se održavaju različita atletska takmičenja.

Sa predstavnicima Zavoda za urbanizam, Direkcijom za izgradnju grada Niša, Kancelarijom za mlade i niškom organizacijom “Uređenje naselja Brzi Brod”, gradski većnik zadužen za omladinu i sport Branislav Kačar nedavno je posetio sportski kompleks u Kruševcu, u okviru kojeg je prošle godine izgrađena atletska staza. Po uzoru na ovu atletsku stazu traže se rešenja da se jedna takva napravi i u naselju “Brzi Brod”, rekao je Kačar.

poseta Krusevcu“Na dobrom smo putu da pokrenemo projekat izgradnje atletske staze u naselju “Brzi Brod”. Trenutno planiramo na koji način da se sa novim gradskim budžetom izdvoje sredstva za ovaj projekat. Osim u naselju “Brzi Brod” u Nišu ne postoji nijedan drugi prostor pogodan za atletsku stazu a koja bi zadvoljila sve standarde Atletskog saveza Srbije i Svetske atletske federacije. U ovom niškom naselju, pored reke kao i u svim evropskim gradovima idealan je za atletičare i održavanje balkanskih i evropskih takmičenja”, kaže resorni većnik, Branislav Kačar.

Cilj Grada Niša u narednom period je da se izgradi što više terena i staza, kako bi se, prema rečima Kačara, stvorila mogućnost stvaranja vrhunskih sportista.

“Pokrenuli smo razne projekte i svi su koncentrisani na infrastrukutru sportskih objekata i na privlačenje mladih da se bave sportom. Radimo na tome da se u školama popularizuju razni sportovi kako bi se deca opredeljivala kojim bi se bavila u budućnosti. Probaćemo da svim đacima u najkraćem mogućem roku obezbedimo sve neophodne uslove za bavljenje sportom”, objašnjava Kačar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com