Hronika

OPASNO! U kontejneru bombe kašikare!

Niška policija je sinoć u 19 sati dobila prijavu da su u kontejneru pronađene dve ručne bombe. Srećom niko nije povređen!

„Policija je sinoć dobila prijavu da su u kontejneru pronađene dve zelene kutije u kojima se čuvaju eksplozivne naprave. O slučaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo. Policija obavlja posao iz svoje nadležnosti“, rečeno je našoj redakciji u Policijskoj upravi.

Kako nezvanično saznaju Niške Vesti kontejner u kome su pronađene ručne bombe nalazi se na niškom Bulevaru Nikola Tesla.

Kako se sve desilo sinoć pre jutarnjeg pražnjenja kontejnera, postavlja se pitanje šta bi se desilo da je pre građana došao kamion JKP „Mediana“ podigao i ispraznio kontejner, gde se otpad melje. Generalni direktor ovog javnog preduzeća Bratislav Vučković, kaže da ovo nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju.

Slična situacija se dešavala nekoliko puta. Mi slučaj prijavimo policiji ali nikada nismo dobili povratnu informaciju šta je dalje bilo. Srećom niko nije povređen, od eksplozivnih naprava koje budu pronađene na ovaj način„, kaže za Niške Vesti Vučković.

Za pražnjenje su opasniji podzemni kontejneri, tvrde u ovom komunalnom preduzeću.

„Naši ljudi su obazrivi kada je u pitanju pražnjenje kontejnera jer znaju na šta sve mogu da naiđu. Najopasnije je pražnjenje podzemnih kontejnera jer je njihova vreća velika i nepregledna u procesu pražnjenja“, završava Vučković.

U toku je legalizacija oružja do 1. novembra ove godine, što je ipak ispravniji način kako predati oružje i eksplozivne naprave. I ova legalizacija podrazumeva ne iznošenje podataka o tome gde je nabavljeno oružje.

Prema podacima MUP-a, tokom prethodne legalizacije koja je sprovedena lane predato je 1.107 bombi i eksplozivnih sredstava u Srbiji.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com