Društvo

istiji grad zbog Nišvila i Filmskih susreta

U prvih šest meseci ove godine JKP Mediana poslovalo je u skladu sa programom i ostvarilo pozitivan rezultat od 13 miliona dinara. Do kraja leta ovo preduzeće će završiti čišćenje divljih deponija u gradu i početi pripreme za zimsku sezonu, a već je otpočeta procedura za nabavku najmanje još jednog posipača, kažu iz JKP Mediana.

Javno komunalno preduzeće „Mediana“ je u prvoj polovini godine poslovalo pozitivno i sa šestim mesecom izmirene su sve obaveze prema radnicima u ovom preduzeću. U toku je akcija čišćenja divljih deponija i već je sanirana jedna u Lalincu, koja je jedna od osam predviđenih prema odluci Gradskog Veća. Trenutno se uklanja deponija u naselju „9.maj“, a do kraja akcije sakupiće se ukupno 1300m3 otpada.

Uporedo sa akcijom saniranja divljih deponija u Nišu, u toku je i pojačano održavanje komunalne higijene na javnim mestima, zbog velikih događaja u Nišu, kao što su Nišvil i predstojeći Filmski susreti. Velika je frekvencija ljudi, pa ima i više posla. Do kraja avgusta Mediana će završiti akciju divljih deponija, nakon čega počinje priprema za zimsku sezonu“, kaže Ljuborad Stevanović, iz sekotra za javnu komunalnu higijenu JKP Mediana.

Započeta je porcedura za još jedno vozilo, posipača, kako bi na vreme sve bilo spremno za zimske radove JKP Mediana.

Mehanizacija sa kojom sada radimo biće remontovana i biti pripremljena za zimsku sezonu„, dodaje Stevanović.

Podsetimo, preuzimanjem sektora zelenila od JKP Gorica, Mediana je preuzela i 197 radnika tog preduzeća koji redovno primaju platu. Do sada su otvorene dve cvećare, a Mediana će otvoriti još dve, kod niške bolnice i na Novom groblju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com