Društvo

Saradnja niških opština i Doma zdravlja

Na teritoriji GO Crveni krst u Nišu postoje 24 sela, od toga je polovina u brdovitim predelima i na teško pristupačnim mestima. Zbog toga će saradnja sa Domom zdravlja Niš u okviru akcije „Približimo se pacijentima“ biti nastavljena i tokom cele naredne godine, dogovoreno je na sastanku rukovodstva opštine i ove niške zdravstvene ustanove.

Na sastanku u GO Crveni krst je bilo reči o dosadašnjim zajedničkim akcijama i nastavku saradnje, sa posebnim akcentom na pružanje medicinske pomoći i pregleda starih i neporektnih lica na terenu.

Opština Crveni krst posebnu pažnju posvećuje zdravlju naših sugrađana, tako da nisu zanemareni ni oni koji žive na selu u brdovitim predelima. Medicinsko osoblje obilazi sve nepokretne i one sugrađane kojima je neophodna zdravstvena zaštita – kaže predsednik GO Crveni krst Miroslav Milutinović.

Rukovodstvo Doma zdravlja u Nišu obavilo je razgovore sa predstavnicima svih niških opština kako bi se dogovorili oko pregleda pacijenata, jer ova ustanova ima 47 zdravstvenih ambulanti u 67 sela.

sastanak GO CK

Sporovođenjem akcije „Približimo se pacijentima“, koja traje već 4 godine, jasno ukazujemo da želimo da se približimo pacijentima kojima je zdravstvenu uslugu udaljena. U ovom novom planu, veću pažnju ćemo posvetiti nepokretnim osobama koje će obilaziti naše medicinsko osoblje zajedno sa farmaceutima iz „Apoteke Niš“, kako bi pacijenti na licu mesta dobili potrebne lekove. U planu je i izrada socijalnih kartona pomoću kojih će se voditi evidencija o zdravstvenom stanju ovih pacijenata – istakao je na sastanku Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja Niš.

Na teritoriji GO Crveni krst radi deset ambulanti, osam seoskih i dve gradske. Opština Crveni krst je zdravstvenoj ambulanti Branko Bjegović, koja se nalazi na njenoj teritoriji i Gerontološkom centru u Nišu donirala po jedan klima uređaj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com