Društvo

Uklonjeni podzemni kontejneri, stanari ih traže nazad!

 Na Trgu Učitelj Tase u Nišu nekada su bili postavljeni podzemni kontejneri, nakon izgradnje kružnog toka oni su uklonjeni a postavljeni standardni kontejneri. Stanovnici zgrada u okolini žale se da je smrad koji se širi iz novopostavljenih kontejnera nepodnošljiv i traže novo rešenje.

Od kada su napravili novi kružni tok i izvadili podzemne kontejnere sa leve i desne strane dečijeg igrališta su postavili po tri obična kontejnera. Ne želim ni da pričam o tome kakav je to smrad sada na +40 stepeni i koliko je smeća po samom parku, gde se deca više i ne igraju. Šta mi je Činiti, kome da se obratiti?”, pita Jelena Cvetković koja se za pomoć obratila redakciji Niških Vesti.

13898445 10210573498563210 72606894 o

Kada su uklonjeni podzemni kontejneri nije konsultovano JKP “Mediana” koja je ove kontejnere tu i postavila, privrenemo su postavljeni standardni, kažu u ovom javnom preduzeću.

Nas niko nije pitao za mišljenje, samo su ti kontejneri sklonjeni sa te lokacije. Treba ih vratiti, to je sigurno, podržaćemo stanare tih zgrada ako budu hteli da se ti podzemni kontejneri tu vrate”, rekao je za Niške Vesti Bratislav Vučković, generalni direktor JKP “Mediana”.

Podzemni kontejneri koji su bili postavljeni na Trgu Učitelj Tasa bili su prvi takvi u gradu.

“Ti kontejneri su bili donacija preduzeća “Korali” iz Kraljeva a dobili smo ih za vreme proslave 1700 godina Milanskog edikta”, dodaje Vučković.

Nišlije koje žive u ovom delu grada i voljni su da pokrenu inicijativu za vraćanje starih podzemnih kontejnera treba za pomoć da se obrate Direkciji za izgradnju grada ili Gradskoj opštini Medijana.

13918674 10210573498843217 106026201 o

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com