Društvo

OPREZ! Stiže nevreme

Večeras se u Nišu očekuju pljuskovi, grmljavina a moguć je i grad, potvrdio je za Niške Vesti Zoran Vasiljević šef Meteorološke opservatorije u Nišu.

Oblačnost koja se trenutno nalazi na granici Bosne i Srbije, pomera se polako istočno i može da zahvati Niš kasno popodne ali verovatnije večeras.

“Oblačnost koja stiže može da zahvati frontalnu zonu Niša. Trenutno je na granici sa Bosnom i polako dolazi na istok”, kaže Vasiljević.

Ova oblačnost nešto je specifičnija, i zato ne treba očekivati da oblak i nevreme zahvati kompletno ogromnu površinu, ovu pojavu Vasiljević povezuje sa niskom bisera.

Kao kada se pokida lanac pa sa njega otpadaju biseri, u nekom trenutku će ispasti svi ili će se pak negde nešto i zadržati, eto tog tipa je ova oblačnost i zato ne treba očekivati da ovo nevreme pokrije ogromnu površinu kompletno”, tvrdi šef niške Meteorološke opservatorije.

On dodaje da je moguće očekivati i grad.

“Mestimično posmatrano ima uslova i za grad”, potvrdio je za Niške Vesti Zoran Vasiljević.

Republički hidrometeorološki zavod najavljuje 20 litara po metru kvadatnom, a u niškoj opervatoriji dodaju da gde bude konvektivne oblačnosti može se očekivati i više od 20 litara po metru kvadratnom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com