Društvo

Udovičić uručio najboljim niškim studentima stipendije

Vanja Udovičić ministar omladine i sporta podelio je danas u Nišu stipendije Fonda za mlade talente za 205 studenata Univerziteta u Nišu. Studenti su bili oduševljeni što je baš ministar došao da im uruči stipendije, radosno su se slikali sa njim i pozdrvljali.

Ovih 205 studenata kreiraju budućnost ne samo Niša već cele Srbije. Želimo da pošaljemo jasnu poruku roditeljima da vodimo računa o našim najtalentovanijim mladim ljudima i da želimo ovim stipendijama da ih motivišemo da nastave sa studijama i usavršavanjem, rekao je Udovičić danas u niškoj Banovini.

Od ukupno 205 niških studenata koji su dobili ove vredne stipendije Vlade Srbije, u vrednosti od 30.000 dinara mesečno, čak 21 student ima u indeksu sve desetke.

Važno je da se mladi usavršavaju i da je njegova želja da se pošalje poruka da država itekako ceni i prepoznaje njihov trud i rad i želi da promoviše najkvalitetnije mlade ljude u Srbiji“, rekao je Udovičić.

Od 2008. do danas Fond je stipendirao 1.103 studenta sa Univerziteta u Nišu, a nastavak studija u inostranstvu omogućen je za 78 studenata sa prebivalištem u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com