Sport

Pavkov potpisao, Popara se vratio na mesto uspeha

Milan Pavkov (22) je, nakon utakmice sa Novim Pazarom, potpisao trogodišnji ugovor sa Radničkim.

Dosadašnji fudbaler Vojvodine zadovoljio je kriterijume šefa stručnog štaba Radničkog Milana Rastavca, koji ga je od ranije poznavao, pa su, po dolasku predsednika niškog kluba Radana Ilića na utakmicu sa Pazarcima, defitinitivno utanačeni svi detalji, pali su i potpisi na ugovor, koji stasitog centarfora vezuje za Čair u naredne tri godine.

Presrećan sam zbog dolaska u Radnički. Ovo je klub velike tradicije, igrači su me odlično prihvatili, sve je više nego dobro… Trudiću se da, golovima pre svega, doprinesem visokim ambicijama Radničkog u ovoj sezoni. Radujem se novim izazovima i nadam se da ćemo izboriti Evropu – rekao je Pavkov odmah po potpisivanju ugovora.

Dobro nam došao!

Popara se vratio na mesto uspeha

Pripremama Radničkog najzad se priključio i Pavle Popara, koji je, podsetimo, pre desetak dana postigao dogovor sa upravom Radničkog o povratku u Niš. Popara je, podsetimo, igrao na Čairu šest meseci pre nego se, prošle zime otisnuo u SAD, gde je igrao za Orandž Kaunti Bluz iz Los Anđelesa u Trećoj diviziji. Omladinski staž proveo je u Partizanu, a potom je igrao za Apolon Kalamarias, Panetolikos, Paralimni, Slaviju iz Sofije, Astru iz Ploeštija i Pogon iz Šćećina.

Popara 809x400

U niškom timu pojačaće konkurenciju u ofanzivnom delu veznog reda i u špicu napada.

Rešio sam da se vratim, iz nekoliko razloga. Najpre, iz porodičnih, a potom i profesionalnih. Liga u kojoj sam igrao vodi se kao Druga MLS liga, ali nije to kvalitet u kojem želim da igram i u kojem bih mogao da napredujem, a još nisam odustao od ambicija. Iskreno, srećan sam što sam se vratio u Srbiju, iako su Amerikanci, kada sam im saopštio da želim da odem, bili prilično iznenađeni – rekao nam je Popara u jučerašnjem razgovoru

Zaista, san je mnogih sportista da ostvare profesionalnu karijeru u Americi, jer je život “preko bare” na daleko višem kvalitetivnom nivou:

Živeo sam u Los Anđelesu, Kalifornija je prelepa, to je potpuno jedan drugi svet. Sve je zaista fantastično. Ali, nisam video da su u fudbalu nešto mnogo napredovali – napominje Popara.

Popara je stigao na Kopaonik neposredno pred meč sa Novim Pazarom, odgledao je samo prvo poluvreme, a onda otišao u sobu da odmara:

Naporan je put iza mene, promenio sam vremensku zonu, prilično sam umoran. Ali, verujem da će su već za dva-tri dana osvežiti i da ću brzo uhvatiti ritam sa saigračima – optimista je novi-stari fudbaler Radničkog.

Kaže da se raduje povratku na Čair:

Možda je bila greška što sam uopšte odlazio. Taman sam se ustalio, igrao dobro i onda otišao… Ali, verujem da ću sada nadoknaditi propušteno. Ono što sam video u prvom poluvremenu meča sa Novim Pazarom zaista obećava. Poznajem ove starije saigrače, ekipa je veoma dobra i disciplinovana, prepoznaje se i trenerov rad – pun je dobrih utisaka povratnik u tabor Nišlija.

Popara veruje da će Radnički imati dobru sezonu:

Čim su sačuvali okosnicu tima, znači da veruju da mogu i nešto više od onoga što su postigli u prošloj sezoni. A ja sam tu da pomognem da se takvi ciljevi ostvare – ima Pavle samopouzdanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com