Društvo

Najbolji vatrogasci spremni za Zlatibor

Dvadesetdrugo gradsko vatrogasno takmičenje održano je u subotu 25. juna na terenima OŠ „Dušan Radović“ u Nišu. Oko tri stotine amaterskih i profesionalnih vatrogasaca, različitih godina, nadmetali su se u disciplinama spretnosti i brzine. Izabrani su najbolji koji će se takmičiti na Zlatiboru, i boriti se za odlazak na vatrogasnu olimpijadu.

Vatrogasci su se nadmetali u spretnosti, disciplini i brzini u rukovanju vatrogasnom opremom.

“Ova takmičenja koja vatrogasci najviše vole održavaju se tek na četiri godine. Na ovim takmičenjima a i na terenu proradi adrenalin i to me pokreće. Mi puno volimo ova nadmetanja jer je najbitnije pokazati brzinu i spretnost, sve ono što nam je potrebno za rad i za šta se sprema godinama”, kaže Miljana Stojiljković za Niške Vesti koja je vatrogasac dobrovoljac.

11

Foto: Ženska seniorska ekipa – A klasa

Sve ekipe su bile podeljene u tri kategorije: vatrogasni podmladak, juniori, seniori, a svaka od kategorija imala je i muške i ženske ekipe. Rezultati najboljih izgledaju ovako-

Profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice: Vatrogaasno-spasilačka brigada Niš
Seniori A i B klasa – žene: GDVD Niš
Seniori A klasa – muškarci: GDVD Niš
Vojska RS – Vojna Pošta 4100 iz Novog Sada (gde je konkurencija bila najjača, jer se takmičilo 10 vojnih ekipa)
Vatrogasni podmladak: muški – OŠ Mika Antić, ženski – OŠ Mika Antić
Juniori: muški – DVD Aleksinac, ženski – DVD Aleksinac

22

Na gradskom vatrogasnom takmičenju učestvovali su učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, pripadnici Sektora za vanredne situacije – Vatrogasno-spasilačke jedinice Niš, pripadnici Gradskog dobrovoljnog vatrogasnog društva Niš, pripadnici Vojske Republike Srbije.

Pobedničke ekipe u svim kategorijama obezbedile su učešće na 4. festivalu vatrogastva, koji će biti održan od 8 do 10. jula na Zlatiboru. Ovaj festival predstavlja kvalifikaciono takmičenje za prestižnu vatrogasnu olimpijadu CTIF, koja će biti održana jula meseca 2017. godine u Austriji.

“Ovo gradsko vatrogasno takmičenje je smotra aktivnosti vatrogasaca koje oni imaju tokom čitave godine. Cilj organizovanja ovakvih takmičenja je podizanje svesti o zaštiti od požara, kako kod odraslih, tako i kod dece, jer je vrlo važno krenuti sa edukacijom od malih nogu. Osim edukativnog, ovaj događaj ima i takmičarski karakter”, rekao je Stanko Jovanović, predsednik Gradskog vatrogasnog saveza i glavni organizator takmičenja.

Organizator takmičenja je, kao i prethodnih godina, Gradski vatrogasni savez Niš.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com