Društvo

Gradsko vatrogasno takmičenje

Dvadesetdrugo gradsko vatrogasno takmičenje biće održano u subotu 25. juna na terenima OŠ „Dušan Radović“ u Nišu od 9 do 14 časova.

Ovom takmičenju će prethoditi svečani defile gradom, a ešalon vatrogasnih ekipa kretaće se od Vatrogasno-spasilačke jedinice Niš do OŠ „Dušan Radović“. Maršruta ešalona je: Ulica Vojvode Mišića, Bulevar Nemanjića, Vizantijski bulevar, Romanijska ulica, pešački most, Đerdapska ulica, Ulica Dimitrija Dragovića.

Organizatori očekuju učešće oko dve stotine takmičara, odnosno dvadesetak ekipa, koje će biti podeljene u tri kategorije: vatrogasni podmladak, juniori, seniori, a svaka od kategorija imaće i muške i ženske ekipe.

Takmičenju će se pridružiti učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, pripadnici Sektora za vanredne situacije – Vatrogasno-spasilačke jedinice Niš, pripadnici Gradskog dobrovoljnog vatrogasnog društva Niš, pripadnici Vojske Republike Srbije.

13487699 10206702794477197 19163310 n

Foto: Dragoslav Niketić, Gradski vatrogasni savez Niš

Pobedničke ekipe u svim kategorijama obezbediće učešće na 4. festivalu vatrogastva, koji će biti održan od 8 do 10. jula na Zlatiboru. Ovaj festival predstavlja kvalifikaciono takmičenje za prestižnu vatrogasnu olimpijadu CTIF, koja će biti održana jula meseca 2017. godine u Austriji.

Vatrogasne discipline su različite, s obzirom na kategoriju takmičara, zajedničko im je to što su sve iz oblasti vatrogastva i što obuhvataju nadmetanje u brzini, spretnosti i obučenosti u brzom rukovaju vatrogasnom opremom.

„Cilj organizovanja ovakvih takmičenja je podizanje svesti o zaštiti od požara, kako kod odraslih, tako i kod dece, jer je vrlo važno krenuti sa edukacijom od malih nogu. Osim edukativnog, ovaj događaj ima i takmičarski karakter, jer ekipe koje pobede u svojim kategorijama, predstavljaće naš grad na državnom vatrogasnom takmičenju na Zlatiboru. Takođe nam je važno i da podstaknemo sportski duh i timski rad kod naših sugrađana“, navodi Stanko Jovanović, predsednik Gradskog vatrogasnog saveza i glavni organizator takmičenja.

Program takmičenja:
08:00 – Polazak ešalona iz Vatrogasno-spasilačke jedinice Niš
08:45 – Dolazak ešalona na teren OŠ „Dušan Radović“ Niš i postrojavanje takmičara
09:00 – Svečano otvaranje
09:30 – Početak takmičenja
13:00 – Kraj takmičenja
13:30 – Proglašenje pobednika i svečano zatvaranje

13521061 10206702797557274 1609902885 n

Organizator takmičenja je, kao i prethodnih godina, Gradski vatrogasni savez Niš.

Ulaz je besplatan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com