Politika

POTVRĐENO: Bulatović gradonačelnik, Perišić direktor Kliničkog centra

I dalje aktuelni zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković potvrdio je da je Darko Bulatović kandidat SNS-a za gradonačelnika Niša i da je to stav vrha Srpske napredne stranke. On je gostujući u emisiji “Između redova” na Belami televiziji potvrdio i da je Zoran Perišić kandidat stranke za direktora niškog Kliničkog centra.

„Koliko sam ja upoznat to je stav rukovodstva stranke u Beogradu i mislim da je što se toga tiče priča završena“, kazao je Slavković.

On je dodao da je to odluka predsedništva stranke na predlog predsednika Aleksandra Vučića, a niškim političarima su je saopštili Ljuba Slavkovicprošlog vikenda u Beogradu.

Gradsku vlast formiraće sa Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom radikalnom strankom, a kako je kazao, mesto predsednika Skupštine trebalo bi da pripadne socijalistima, ali najverovatnije ne i dosadašnjem predsedniku gradskog parlamenta Miletu Iliću.

„Mislim da bi dobar deo naših odbornika na tom mestu hteo da vidi neko drugo lice“, dodao je.

Slavković nije potvrdio niti demantovao da bi na čelu gradske Skupštine mogao biti lider niških socijalista Žarko Ranković.

„Još nam niko nije ponudio ništa, juče je trebalo da budu pregovori ali su odloženi zbog članova SNS-a koji su hitno morali u Beograd. Kada ispred nas sednu Perišić i Bulatović i ponude nam konkrete stvari, znaćemo. Sigurno ćemo biti sa njima u vlasti, a koga će još tu biti je na njima da odluče jer imaju većinu glasova“, rekao je Niškim Vestima Žarko Ranković.

SPS RANKOVIC00077015 08 24On će u ime socijalista zajedno sa Miletom Ilićem i Aleksandrom Cvetkovićem koji je pedsednik Okružnog odbora SPS-a i Božidarom Ilićem iz Jedinstvene Srbije pregovarati o koalicionom sporazumu sa naprednjacima.

„Tek pošto Izvršni odbor stranke u Beogradu da saglasnost, potpisaćemo koalicioni sporazum“, dodaje Ranković.

Kako je kazao, očekuje da pregovori oko koalicije budu u toku dana, ili u subotu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com