Društvo

Teslin vremeplov na Trgu kralja Milana u Nišu

U susret obeležavanju 160 godina od rođenja Nikole Tesle, „Teslin vremeplov“ dolazi u Niš, gde će u subotu, 18. juna, od 21 čas biti prikazana umetnička projekcija o životu i delu našeg velikog naučnika.

Inovativni projekat ispraćen je burnim aplauzima više hiljada oduševljenih građana Beograda i Novog Sada, a sada će i Nišlije imati priliku da na centralnom gradskom trgu „zaplove“ kroz Teslin život i njegova naučna dostignuća. Zbog velikog interesovanja, projekcije „Teslinog vremeplova“ tokom prve večeri u Nišu biće direktno prenošene i na 103. kanalu mts TV-a.

Teslin vremeplov u Novom Sadu

Kao izraziti humanista, Tesla je posvetio svoj život napretku čovečanstva i unapređenju komunikacije na globalnom nivou. Obeležavanjem godišnjice njegovog rođenja jedinstvenim, umetničkim projektom, nastoji se da ide korak ispred vremena pa stoga digitalnim predstavama na otvorenom, na pravi način, želi da izrazi zahvalnost čoveku koji je svojim izumima zadužio čitav svet.

Teslin vremeplov Novi Sad

U stilu nenadmašnog vizionara Nikole Tesle, projekat predstavlja projekcije kao idealnu sintezu savremene tehnologije i umetnosti koje će biti prikazivane na fasadi zgrade u centru Niša, na Trgu kralja Milana br. 11, od 18. do 20. juna u periodima od 21 do 23 časa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com