Sport

Jordanov ponovo u najjačoj ligi Evrope.

Posle veoma uspešne prve sezone u ekipi Keln “Falkons”, a nakon godinu dana pauze i sjajnih rezultata i osvojenim trećim mestom u prvoj ligi Srbije sa “Imperatorima”, Ćiro “Kiko” Jordanov se ove godine vratio u najjaču evropsku ligu GFL1, pošto je potpisao za novajlije u elitnom rangu Nemačke, ekipu Hildesheim “Invaders”.

“Posle godinu dana pauze zbog povrede kolena, jedva sam čekao da se vratim u Nemačku, a prvi poziv sam dobio još u novembru. Američki trener i jedan od najpoznatijih trenera u Nemačkoj Joe Roman me pozvao telefonom i rekao mi je da bi voleo da igram za njegov tim. Posle kratkih pregovora oko uslova saradnje, potpisao sam i ugovor. Bilo je tu ponuda iz drugih Nemačkih klubova, kao i ponuda iz ostatka Evrope (Francuska, Švedska, Španija, Norveska), ali poučen iskustvom iz predhodne sezone, koju sam proveo u Kelnu, odlučio sam se da opet zaigram u najjačoj ligi Evrope”, rekao je Jordanov.

“Invadersi” su prosle godine bili šampioni Druge lige Nemačke (GFL2) i izborili su učešće u elitnom rangu.

“Grad je prelep, tim je sjajan, uslovi su fenomenalni. Sada je samo na nama igračima, da dokažemo da nismo slučajno tu i da ćemo uz jak trening i malo sreće, da se nađemo u plejofu”, dodao je.

Ciro Jordanov Keln Falkons

Ista situacija je bila i u njegovoj prvoj sezoni sa Kelnom, jer su oni bili poslednje plasirani tim u ligi i jedva se izborili za opstanak, a onda su nakon Jordanovog dolaska, ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba i stigli do trećeg mesta.

“Nakon što sam se uverio u sposobnosti mojih novih saigrača, čvrsto verujem da je to moguće ostvariti i sa ovim timom. Samnom u ekipi je i Nikola Savić, koji dolazi iz “Vukova” iz Beograda, a koji mi je bio saigrač i u Kelnu, tako da nam je obojici bilo mnogo lakše da se snađemo u novoj sredini”, kaže Jordanov.

On se zahvalio “Imperatorima”, timu gde je kako kaže naučio sve što zna o Američkom fudbalu i gde je napravio prve fudbalske korake.

“Žao mi je samo što nisam mogao da ostanem sa njima, svojom drugom “familijom”, do kraja ove sezone”, završava Jordanov.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com