Društvo

Igor počeo lečenje matičnim ćelijama u Nemačkoj

Igor Nurkić, mladi niški džudista koji boluje od leukemije limfoma, počeo je terapiju matičnim ćelijama na klinici u nemačkom Flensburgu, potvrdio je njegov otac Mirsad Nurkić.

“Stigli smo u bolnicu i krenula je terapija”, kazao je.

Novac za Igorovo lečenje, koje je preporučila čuvena dr Nadežda Basara, prikupljen je u rekordnom roku. Pre svega, zahvaljujući Džudo savezu Srbije, klubu “Kinezis” u kome trenira, ali i ostalim organizacijama i humanim građanima koji su donirali novac na raznim akcijama i sms porukama. Lečenje je omogućeno i zahvaljujući novcem iz Fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji, koje je odobrila komisija.

On se iznenada razboleo januara ove godine, a lečenje hemoterapijom je počeo na onkologiji u Knez selu.

“Kada je počelo svi smo mislili da se radi o nečemu bezazlenom što je posledica sportske povrede. Sve dok posle dva meseca nije završio na grudnoj hirurgiji niko nije mogao da pretpostavi da jedan mladi sportista može od toga da oboli”, rekao je tada njegov otac Mirsad Nurkić.

Inače, osamnaestogodišnji Igor potiče iz porodice vrhunskih sportista. Prošle godine je bio juniorski prvak Srbije u Sambou. Učesnik je reprezentacije za prvenstvo Evrope, a bio je 3. na državnom prvenstvu za mlađe seniore u džudou.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com