Društvo

Vožnja rimskim dvokolicama deo “Meseca turizma”

Turistička organizacija Niša obeležila je jun mesec kao MESEC TURIZMA u Nišu. Svake nedelje organizovana su brojna dešavanja u okviru obeležavanja meseca turizma. Već sutra na Niškom sajmištu biće održan Međunarodni gastro šampionat.

Od 2. do 12. juna postavljena je izložba u Deli prostoru – „ Rok muzej uživo“. Program je namenjen širokoj publici sa idejom da se oživi uspomena na rock kulturu 60-ih i 70-ih godina kroz izložbu originalnih artefakta i koncert nekih od istaknutih grupa tog vremena. Niš ima posebno mesto u istoriji rock muzike Srbije, pa tako nas program to reflektuje i predstavlja uživo stare majstore niškog roka kao što su legendarni Daltoni, Lutajuća srca, Kerber i drugi.

Od 10. juna biće aktuelan karavan „Moja Srbija“, na Trgu kralja Milana. Promotivni karavan ,,Moja Srbija“ je promocija turizma Srbije na domaćem tržištu i biće održana na trgovima u 14 najvećih gradova u Srbiji. Niš će prestaviti svoju turisitičku ponudu kao i lokalne turističke organizacije iz regiona (Bela Palanka, Svrljig, Prolom Banja…) Tokom popodneva, od 17 do 22 sata organizovan je program gde će niški muzičari umetnici i zabavljači imati priliku da predstave svoj grad.

Od 10. do 14. juna u sali Niškog simfonijskog orkestra biće održan muzički festival „Constantinus“. Festival se održava sedmu godinu za redom i predstavlja nacionalni i internacionalni forum najviših umetničkih standarda koji stimuliše muzički, kulturni i ekonomski razvoj grada i regiona. Na otvaranju ovogodišnjeg muzičkog festivala „Constantinus“ predstaviće se norveški hor “Con Vocale”.

Od 18. do 19. juna, biće organizovani “Dani Niške tvrđave”. Besplatno razgledanje Tvrđave u organizaciji Greeter službe, „Misterije niške tvrđave“ specijalna tura sa istoričarem Milanom Ranđelovićem, vožnja rimskim dvokolicama, potraga za znanjem – dečija radionica, besplatan koncert ili predstava na Letnjoj pozornici, izlozba „Kulturno istorijsko nasleđe juogistočne Srbije“ u organizaciji Zavoda za zastitu spomenika.

18. juna biće održana druga avanturistička trka sa preprekama The MazeRewind u Jelašničkoj klisuri. Jelašnička klisura, specijalni rezervat prirode, I kategorije, obiluje prirodnim retkostima endemske flore kao i specifičnom geomorfološkom strukturom koja je pogodna za održavanje trka u prirodi. Jelašničku klisuru prožimaju pravi mali lavirinti stena. Staza je obezbeđena i prelazi se hodajući, trčeći ili četvoronoške. Za savlađivanje staze nije potrebna specijalna oprema. Svako ko sebe smatra psihofizički spremnim za ovaj vid aktivnosti je dobrodošao.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com