Politika

NPS: Obavestili smo Tužilaštvo o nelegalnom izboru direktora

U Narodnom pokretu Srbije smatraju da su v.d. direktori „Gorice“ i „Gradske toplane“ nelegalno izabrani jer na sednici nije bilo kvoruma za odlučivanje. Kako kaže lider pokreta Branislav Jovanović o ovome su obavestili Tužilaštvo i Gradonačelnika, a obavestiće i Upravni sud.

„Imamo dokaze, snimak na kome se vidi da u sali nije bio 31 odbornik, koliko je potrebno za skupštinsku većinu, već 29 odbornika. Niš nije provincija već univerzitetski grad koji ne sme da dozvoli da se desi afera “Bodrum” koja se nekada desila u Republičkoj Skupštini” kaže Branislav Jovanović, predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije.

On smatra da ljudi koji su izabrani na ovakav način ne mogu da „gase požar” u tim javno komunalnim preduzećima, jer je tamo situacija najgora.

“Ta preduzeća su na “kolenima”. Novi direkor Toplane je rekao da ovo preduzeće ne može da opstane bez pomoći Grada “, podseća Jovanović.

Jovanović kaže da gradski funkcioneri nemo ćute jer je, kako tvrdi, njih devetnaestoro inkasiralo više nego što im pripada po zakonu na ime zarade plata.

“Odakle im moralno pravo da nekome drže pridike kad su oštetili gradski budžet za toliku sumu novca. Mi smo i o tome obavestili Tužilaštvo jer nemamo način kako da im stanemo na put”, objašnjava Jovanović.

On podseća i na izborni proces prilokom koga je, kako ističe, bilo mnogo neregularnosti.

“Nišlije su izlazile da glasaju pet puta, jer je bilo najviše neregularnosti, svuda je bilo viška listića, a čak na dvadeset biračkih mesta su ponovljeni izbori. Trećina ponovljenih izbora na republičkom nivou se desila baš u Nišu, a u celoj opštini Medijana je ponovljeno glasanje. I posle takvih izbora imali smo nagradu za članove izborne komisije, ne znamo ni po kom kriterijumu, ni od koga, ali predstavnici u izbornoj komisiji i radnim telima u našem gradu su rekorderi u Srbiji po nagradama koje su dobili za svoj rad”, kaže prvi čovek niškog NPS-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com