Društvo

BRAK JE NEZAKONIT, ALI VAŽEĆI Venčala se s ujakom zbog penzije

Saveta N. iz Niša sklopila je brak sa ujakom Vladislavom S. iz okoline Gadžinog Hana zbog inostrane penzije, saznaje „Alo!“.

Informacija da se tako nešto zaista dogodilo potvrđena nam je i u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu jer su i oni dobili policijski izveštaj, jer je neko prijavio slučaj, međutim, postupak neće biti pokrenut jer venčanje nije predviđeno kao krivično delo.

– Dobili smo policijski izveštaj u kojem je navedeno da je 22.06.2007. u Nišu sklopljen brak između ujaka i sestričine. Kako to nije krivično delo, nismo u mogućnosti da delujemo niti da pokrećemo bilo kakav postupak – kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Saveta N. nije bila u prilici da govori o ovoj temi. Do Vladislava nismo uspeli da dođemo jer se nalazi u Švajcarskoj, a naš izvor blizak paru kaže da je brak sklopljen iz koristi, zbog penzije.

– Neko je prijavu za ovaj slučaj podneo policijskoj upravi Gadžin Han 28. aprila 2016, a policija je prijavu prosledila na obradu kriminalističkoj policiji u Nišu. Po ovome što se dozvoljava u našoj zemlji, slobodno se mogu venčati brat i sestra, ujak i sestričina, stric i bratanica.

Opširnije na Alo.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com