Društvo

Predizborno obećanje ludom radovanje

Uprkos obećanjima iz Doma zdravlja da će zdravstvena ambulanta u Milke Protić početi da radi „za mesec dana“, ova stanica i dalje nije otvorena.

„Prošlo je mesec i po dana od kada su obećali da će nam vratiti ambulantu, a radovi na rekonstrukciji još nisu počeli“, kažu razočarani građani.

Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan priznaje da radovi kasne i da je ambulanta već trebalo da prima pacijente. Međutim, kako tvrdi, otvaranje kasni jer se u Savetu građana nisu dovoljno angažovali, zbog privatnih problema.

„Već smo uzeli predračunske troškove i uradićemo sigurno. Treba da vidimo i sa opštinom Palilula kako će da transferiše sredstva, ali sve je na Savetu građana. Dom zdravlja može da plati medicinski materijal, stolove, stolice, EKG…ali ne i da finansira rekonstrukciju zgrade. Unutra je strašna vlaga i mogla bi nekoga da ubije struja“, kaže Jerkan.

Rekonstrukcija krova zgrade koštaće 800.000 dinara, dok je za unutrašnje radove potrebno oko 500.000, dodaje Jerkan. Obećanje direktora Kazneno-popravnog Zavoda da će pomoći u radnoj snazi će, kaže, smanjiti ove troškove.

Jerkan kaže da će rekonstrukciju zgrade ambulante finansirati delom i građani naselja Milka Protić a delom opština Palilula, koja je, takođe, obećala pomoć. Međutim, on nije precizirao kada će radovi biti završeni niti kada će građani moći na preglede u ovu ambulantu.

„Ja bih voleo da se to završi što pre jer sam ja dao svoju reč i ispada da lažem, ali jednostavno ne zavisi sve od mene, svi su se ućutali“, ističe Jerkan.

Podsećamo da je ambulanta u naselju Milka Protić zatvorena je 12. aprila, a u tom trenutku je, kako su rekli u Domu zdravlja, imala 200 kartona. Zgrada u kojoj se nalazi pripada Kazneno-popravnom zavodu, a nije rekonstruisana skoro pola veka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com