Društvo

OTKRIVAMO! Ko su mlade Nišlije sa bilborda?

Nikola Blagojević i Ivana Dimitrijević, samo su dvoje od ukupno devet niških srednjoškolaca koji su ovogodišnji dobitnici već tradicionalne akcije Rotari kluba „Niš – Konstantin Veliki“ koja nosi naziv “NOVA NIŠKA ELITA“.

Ovu akciju već devetu godinu za redom uspešno organizuje ovaj niški Rotari klub, a do sada kroz ovu akciju nagrađeno je na desetine mladih Nišlija jednokratnom stipendijom  u vrednosti od 200 eura. Najbolji niški srednjoškolci istakli su se tokom školovanja, to su maturanti, koji su pobednici okružnih takmičenja iz matematike, fizike, biologije, računarstva, hemije i u oblasti umetnosti.

Ove godine nagrade će dobiti devetoro najboljih, buduća Nova Niška Elita, to su:

Nikola Blagojević, iz oblasti matematika – Gimnazija “Bora Stanković”
Ivana Dimitrijević, iz oblasti srpski jezik – Gimnazija “9. maj”
Sanja Tasić, iz oblasti strani jezik – Gimnazija “Stevan Sremac”
Marijana Milanović, iz oblasti društvene nauke – Gimnazija “Stevan Sremac”
Anđela Pavlović, iz oblasti biologija – Gimnazija “Svetozar Marković”
Jana Ćirić, iz oblasti sport – Gimnazija “Svetozar Marković”
Aleksandar Radivojević, oblast multidisciplinarna – Gimnazija “Bora Stanković”
Dimitra Jezdimirović, oblast multidisciplinarna – Gimnazija “Svetozar Marković”
Jana Petrović, iz oblasti umetnost – Umetnička Škola

Jedan od učenika na bilbordu ispred Gradske kuće je Nikola Blagojević, maturant Gimnazije “Bora Stanković”, nekada učenik OŠ “Branko Miljković” ima nagrade i priznanja sa svih takmičenja na opštinskim, okružnim i državnim takmičenjima.

Kao učenik osnovne, a potom srednje škole učestvovao sam na brojnim takmičenjima iz matematike, istorije i hemije i na njima osvojio veliki broj nagrada od kojih su najznačajnije: dve treća, jedna druga i dve prva nagrade sa državnog takmičenja iz matematike, dve treće nagrade sa republičkog takmičenja iz istorije, druga nagrada sa republičkog takmičenja iz hemije i tri treće nagrade sa međunarodnom matematičkom takmičenju „Kengur bez granica“, kao i dve treće nagrade na „Arhimedesovom matematičkom turniru“ kao član tima gimnazije „Bora Stanković“. Šest puta sam nagrađivan „Vidovdanskom nagradom“ grada Niša za zalaganje, postignute uspehe i ostvarene rezultate na takmičenjima”, kaže Blagojević za Niške Vesti.

Takođe, sa bilborda ispred Gradske kuće, lepo lice mlade Nišlijke Ivane Dimitrijević osmehuje se prolaznicima. Ona je maturant Gimnazije “9. maj” a za sebe kaže da je odgovorna i ambiciozna.

Redovan, primeran i odličan učenik, kažu profesori ja kažem da sam kreativna i komunikativna osoba. Pisac sam raznih priča i sastava. Planiram da upišem Filozofski fakulteta u Nišu – Odsek Srpski jezik i književnost (srbistika)”, kaže Dimitrijević.

Ova mlada Nišlijka ponosna je na osvojeno drugo mesto na školskom takmičenju „Književna olimpijada“ i prvo mesto na okružnom (regionalnom) takmičenju.

Nikola i Ivana su samo dvoje od devetoro ovogodišnjih dobitnika stipendije “NOVA NIŠKA ELITA” Rotari kluba “Niš-Konstantin Veliki”, ove mlade Nišlije krasiće grad… da nas svakoga dana podsećaju da Niš ima čemu da se nada i ima na koga da računa, na nama je da ih sačuvamo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com