Društvo

OŠ “RADOJE DOMANOVIĆ”: Informatički kabinet za najmlađe đake

U  Osnovnoj školi “Radoje Domanović” u Nišu otvoren je  informatički kabinet zahvaljujući donaciji Rotari kluba Niš “Konstantin Veliki” i  Rotari klub Sofija „Triaditsa“. Oni su koli donirali 10 desktop računara u ukupnoj vrednosti od 3000 evra.

Ceremoniji primopredaje prisustvovali su članovi Rotari kluba iz Niša i Sofije i gradski većnik za obrazovanje Mirko Zečević.

“S ponosom ističemo da smo jedna od retkih škola u gradu koja pored informatičkog kabineta za učenike viših razreda, sada ima i informatički kabinet isključivo za nižu nastavu, odnosno za učenike od prvog do četvrtog razreda”, kaže Dušica Tričković, direktorka OŠ “Radoje Domanović”. “U ovom kabinetu naši najmlađi đaci imaće nastavu predmeta „Od igračke do računara“, moći će da koriste digitalne udžbenike, a biće formirana i informatička sekcija koju će voditi učitelji i nastavnica informatike Milijana Krasojević“.

Ona dodaje da je važno da deci od najranijeg uzrasta govorimo o bezbednosti na internetu i da im skrenemo pažnju na opasnosti koje tamo vrebaju, odnosno da im ukažemo i na prednosti i na mane interneta.

Gala Ilić, učenica 3/3, kaže da su ona i njeni drugari presrećni što će imati mogućnost da i u školi rade i uče na računarima već sada, a ne tek od petog razreda.

Uroš Brković, Galin drug iz odeljenja zahvaljuje se donatorima i kaže da će sada nastava svih predmeta biti zanimljivija.

Informatički kabinet za najmlađe ima projektor i petnaest računara, pet računara su učenici četvrtog razreda osvojili u takmičenju „Igre bez granica“ koje je organizovala GO Medijana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button