Ekonomija

Belgijski ambasador u Nišu: Ekonomija je osnova svega

Ambasador Belgije u Srbiji Leo Daes posetio je Niš i održao predavanje studentima Ekonomskog fakulteta. Sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem dogovorili su prezentaciju potencijala grada u belgijskoj ambasadi.

„Ekonomija je osnova svega, i saradnja u ovoj oblasti između Srbije i Belgije kao države ali i članice EU, može svima biti od koristi. Sve članice Unije su tu da kroz različite programe pomoći pomognu Srbiji da razvije tržište koje će biti usaglašeno sa tržištima i načinima poslovanja u evropskoj zajednici“, ističe ambasador Daes.

Belgija je ekonomski snažna evropska zemlja i domaćin mnogih institucija, i može nam puno pomoći na putu ka Evropskoj uniji, rekao je gradonačelnik Perišić. Ambasadora je interesovalo i kakva je perspektiva grada posle izbora, dodao je.

„Pomenuo sam mu da u gradu i okruženju nema belgijskih investicija. Najveća belgijska kompanija u Srbiji je Deleze. Dogovorili smo da Niš na ekonomskom odeljenju Ambasade Belgije napravi prezentaciju privrednih potencijala i onoga šta region može da ponudi. To će biti naša buduća zajednička aktivnost“, rekao je gradonačelnik Niša.

Na ovaj način mogla bi da se poboljša i saradnja između malih i srednjih preduzeća iz dve zemlje, zaključili su.

Ambasador Kraljevine Belgije je održao predavanje o ekonomiji niškim studentima, a kao predstavnik zemlje koja je i jedan od osnivača Evropske unije prisustvovaće otvaranju EU Info kutka u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com