Promo vesti

Nova prodavnica rukotvorina i suvenira

Udruženje umetničkih i starih zanata i domaće radinosti VILIN VEZ počelo je sa radom u novom prostoru koji se nalazi u prizemlju Roda Centra u Nišu.

Pored suvenira i proizvoda starih zanata, u ovoj prodavnici mogu da se kupe rukotvorine koje mogu biti prigodan poklon za svaku priliku.

Tu možete naći grnčariju, oslikanu keramiku, raznorazne kutije i kutijice, korpe i korpice, magnete, bakarni nakit, liciderska srca i domaće sapune, lutke, vezene i 3D čestitke, opanke i čarape, šubare, lisice, bunde i druge predmete od krzna i naravno suvenire.

proizvodi

Udruženje umetničkih i starih zanata i domaće radinosti VILIN VEZ osnovano je radi očuvanja i širenja tradicije umetničkih i starih zanata i domaće radinosti. Rad Udruženja se bazira na razvijanju svesti građana, posebno dece i mladih o značaju očuvanja narodnog stvaralaštva i kulturnog i istorijskog nasleđa našeg naroda, kao i na promociji i afirmaciji zanatstva, pogotovu starih zanata, kroz organizovanje edukacija, obuka, prekvalifikacija i radionica. Od Ministarstva privrede Republike Srbije smo dobili Mišljenje (Sertifikat) da su proizvodi članova našeg Udruženja – proizvodi starih i umetničkih zanata i time smo postali prvo i jedino Udruženje na teritoriji cele države, koje poseduje taj Sertifikat.

Radno vreme je SVAKOG DANA od 09 do 22 sati u niškom Roda centru.

Dobro došli!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com