Društvo

Ne ukidaju se odeljenja u niškim srednjim školama

U gimnazijama i pojedinim srednjim školama u Nišu neće biti smanjen broj odeljenja kako je ranije najavljeno iz Ministarstva prosvete, potvrdio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Najave su bile da će bez odeljenja ostati gimnazije “Svetozar Marković” i “9. Maj”. Iako je ranije već bilo potvrđeno da elektrotehnička škola gubi jedno odeljenje, ni ovo se neće dogoditi, rekao je gradonačelnik Perišić.

„Grad je uspeo da izdejstvuje obustavu smanjivanja broja odeljenja u 5 srednjih škola. Dve niške gimnazije, elektrotehnička, Medicinska i Ekonomska škola zadržaće postojeći broj odeljenja”, rekao je Perišić.

Iako je iz godine u godinu sve manje đaka, niške srednje škole imaće isti broj odeljenja. Niš ove godine ima manje malih maturanata nego Kragujevac. Osnovnu školu završava 2.500 niških đaka, dok ih je u Kragujevcu 300 više.

“Kragujevac koji je duplo manji grad od Niša ima više osmaka. Moramo da se zabrinemo za budućnost”, dodaje Perišić.

Ove godine za upis u niške srednje škole biće slobodno 3.231 mesto. Sa učenicima iz Doljevca, Merošine, Svrljiga i ostalih manjih opština, biće popunjeno oko 2.800, procenjuju u Školskoj upravi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com