Zdravlje

PROVERITE: Da li i vi imate umorno srce?

Institut “Niška Banja” obeležiće u ponedeljak 9. maja Dan srčane slabosti,  akcijom lekara od 10:00 do 12:00 časova ispred stacionara Zelengora, a u slučaju loših vremenskih uslova na IV spratu stacionara Radon, saopštili su iz ove ustanove.

Dan srčane slabosti se obeležava u celoj Evropi od maja 2011. godine, odnosno u Srbiji od 2012. godine u organizaciji Udruženja za srčanu slabost Srbije. Ovaj dan je osmišljen kako bi ukazao na važnost prepoznavanja srčane insuficijencije, uspostavljanja tačne dijagnoze i adekvatnog lečenja.

Institut ”Niška Banja” – Klinika za kardiologiju i ove godine će uzeti aktivno učešće u obeležavanju dana srčane slabosti.

“U ponedeljak, 09. maja 2016. godine, od 10 do 12 časova, naši lekari će kroz interakciju sa zainteresovanim građanima, govoriti o tome zašto je srčana slabost jedan od najvećih problema savremene civilizacije, meriće krvni pritisak, razgovarati sa posetiocima, odgovarati na njihova pitanja, davati savete koji se odnose na prevenciju srčane insuficijencije, odnosno podsećaće bolesnike zašto je bitno da redovno uzimaju propisanu terapiju i da se redovno kontrolišu”, ističu u Institutu “Niška Banja”.

I ove godine biće podeljen štampani materijal koji je koncipiran tako da, na jednostavan način i bez zbunjujuće medicinske terminologije, objasni šta je to srčana slabost, zašto je bitna, koja su to stanja koja dovode do srčane slabosti, koji su simptomi i znaci srčane slabosti, kada se javiti svom lekaru. Interesantna su i poglavlja koja se tiču planiranja terapije, kako ne zaboraviti da uzmete lek, kako se ponašati tokom svakodnevnih aktivnosti.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com