Društvo

U Nišu najviše turista iz Bugarske, a odmah zatim Italije

Da je vikend u Nišu već postala redovna turistička tura za naše komšije i Bugarske, potvrdili su i statistički podaci. Najveći broj noćenja u našem gradu ostvarili su turisti upravo iz te zemlje.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku osim Bugara, drugi po broju noćanja u Nišu su na iznenađenje mnogih Italijani, zatim Grci, slede Nemci i gosti iz Rusije. Bugara je bilo više, ali su noćili manje dana, dok su Italijani imali veći broj noćenja u našem gradu.

tonturisti1

“U Nišu je u periodu od januara do marta meseca 2016. noćilo 16% više turista nego u periodu od januara do marta 2015., pri čemu se broj noćenja domaćih turista povećao za 13,6%, a broj stranih povećao za 19%”, rekao je direktor Turističke organizacije Niša Uroš Parlić.

turisti2

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u Nišu je marta meseca 2016. godine došlo do povećanja ukupnog broja turista za 10,4 odsto, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 23,03, a broj inostranih smanjio se 1,06 odsto u odnosu na mart 2015.

turisti3

U Nišu je marta meseca 2016. noćilo 14,8% više turista nego marta 2015., pri čemu se broj noćenja domaćih turista povećao za 11,15, a broj stranih povećao za 18,9 odsto.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u Nišu je u periodu od januara do marta meseca 2016. godine došlo do povećanja ukupnog broja turista za 12%, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 12,8%, a broj inostranih povećan se za 10,2% u odnosu na isti period 2015. godine.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com