Izbori 2016

Predizborna tišina zbog ponavljanja glasanja 4

Od ponoći do 4. maja u 20 sati zabranjena predizborna kampanja i slanje političkih poruka

Vanredni parlamentarni izbori biće ponovljeni posle praznika na 5 birališta u Nišu. U sredu 4. maja na izbore izlaze građani koji su glasali na biračkim mestima 28 na Paliluli, broj 4 na Medijani i 13, 16 i 23 na Panteleju. Ovo je dlučila Republička izborna komisija jer je utvrdila nepravilnosti na ovim biralištima.

U Medijani se ponovo glasa za narodne poslanike u republičkom parlamentu u OŠ “Dušan Radović” (4), a na Pliluli u školi “Branko Miljković” (28). Na Panteleju glasaće građani na biralištima u školama “Stefan Nemanja” (13 i 16) i “Karađorđe” u Gornjem Matejevcu (23).

Najčešći razlog ponavljanja izbora na pojedinim biralištima je višak glasačkih listića, pa su Izborne komisije imale zakonsku obavezu da ponište glasanje.

Izbori se ponavljaju za 19.631 birača, a štampa se 0,5 odsto rezervnih listića, tako da će ukupno biti štampano 19.729 glasačkih listića. Na ponovljenim mestima na vanrednim parlamentarnim izborima birači će moći da glasaju za 20 lista, kao sto je to bila i 24. aprila kada su održani vanredni parlamentarni izbori u Srbiji.

Predizborna tišina trajaće do 4. maja u 20 sati, do kada je zabranjena predizborna kampanja i slanje političkih poruka.

Preliminarni rezultati izbora očekuju se u sredu uveče, najavila je Republička izborna komisija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com