Sport

Železničar se pobedom vratio u “Čair”

Rukometaši “Železničara” slavili su sinoć u utakmici 2.kola, koju su pred svojom publikom odigrali nakon više od godinu dana pauze. Rival je bio Jugović iz Kaća a konačnih 32:21 obezbedilo je nova dva boda niškom timu.

Izgleda da se niška publika uželela rukometa pa su tako sinoć oba partera bila popunjena i uz nekoliko desetina gledalaca na tribinama, “Čair” je brojao oko 600 ljubitelja ovog sporta.

Rukometaši “Železničara” su rutinski savladali trenutno najmlađu ekipu u ligi o kojoj su u najavi meča govorili sa respektom, a koji su kasnije i pokazali na parketu.

Iako nisu mogli da računaju na Krsmančića, najboljeg strelca lige u protekloj sezoni, kao ni na Zlatanovića, najboljeg golmana lige, momci u plavim dresovima su diktirali tempo tokom čitavih 60 minuta igre. Uspevali su gosti na početku da pariraju Nišlijama, kada su najpre poveli a potom i brzo izjednačili. Tako je bilo sve do 12.minuta ali su u nastavku meča pogubili konce. Domaći tim je napravio seriju od 5:0 i rezultatski se dobro odmakao od rivala, pa se  na kratku pauzu otišlo pri rezultatu 15:9.

„Želja“ je u drugom delu igre u potpunosti preuzeo inicijativu i uspevao da dođe i do dvocifrene prednosti. Gosti se nisu predavali, ali golman Gemaljević je odlično branio i čuvao prednost svoje ekipe koja je išla i do 14 razlike. Njega je na golu povremeno menjao i treći golman, Lazić, koji je u dva navrata obranio penale. Do kraja meča Nišlije su dominirale na svim pozicijama a u poslednjim minutima malo su i smanjili tempo zbog poštovanja prema protivniku. Krajnji rezultat glasio je 32:21.

Najefikasniji igrač u redovima domaćih bio je Padežanin koji je pogađao mrežu 7 puta, dok je kod gostiju to bio Rodić sa 4. Za najboljeg pojedinca na meču proglašen je kapiten “Železničara” Milan Vučković.

Ovom pobedom Nišlije su napredovale na tabeli pa sada zauzimaju 2. mesto sa osvojena 3 boda, ipak ovo stanje je trenutno jer nisu sve ekipe odigrale svoje mečeve.

U narednom kolu Nišlije će gostovati ekipi Metaloplastike u Šapcu.


2.kolo Superlige Srbije: RK Železničar – RK Jugović 32:21 (15:9)

Dvorana: Čair

Gledalaca: 600

Sudije: Goran Kovač (Kosovska Mitrovica) i Srđan Milosavljević (Zvečan).

Sedmerci: Železničar 3(3), Jugović 6(3). Isključenja: Železničar 4 minuta, Jugović 6 minuta.

ŽELEZNIČAR: Lazić (4 odbrane, 2 sedmerca), Gemaljević (15 odbrana, 1 sedmerac), Zlatanović, Mitić 1, Mađar, Padežanin 7, Petković 4, Spasić 1, Milutinović 1, Jevtić, Mrdaković 1, Mirić 6(3), Milošević, Đukić 5, Vučković 5, Barjaktarević 1.

JUGOVIĆ: Andrić (3 odbrane), Milovanović (6 odbrana), Vitas (5 odbrana), Petrović 2(1), Žikić 1, Vrgović 3(3), Kočić, Momčilović 2, Vujnić, Rodić 4, Ilijin 3, Smiljanić 1, Marić 1, Karan 2, Mladenović 2.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com