Hronika

Uhapšen Nišlija koji je organizovao presretanja i pljačke automobile kod “Azija centra”

Zbog sumnje da je organizovao maloletnike da presretaju i pljačkaju vozače automobila na uglu ulica Šumadijske i Ivana Milutinovića, niška policija uhapsila je I. I. (20).

Sumnja se da je ova grupa na istom mestu i na isti način, presretala vozače koji su se vraćali iz “Azija centra” i otimala im robu iz automobila.

Kako Niške Vesti saznaju, ova grupa imala je razvijenu strategiju pljačkanja, gde najpre žena sa dečijim kolicima izleti pred automobil, vozač zaustavi, a onda maloletnici krenu da iznese robu iz auta.

Kako izvori tvrde, uglavnom su zaustavljali vozila koja dovoze robu u Kineski tržni centar.

Prilikom pretresa kuće u kojoj žive osumnjičeni maloletnici, policija je  pronašla i oduzela predmete za koje se sumnja da potiču iz krivičnih dela: aluminijumske merdevine, motorne i električne testere, brusilice,  ispravljač za punjenje akumulatora i drugo.

„Hapšenjem osumnjičenog rasvetljeno je sedam krivičnih dela krađa i teških krađa na naročito opasan i drzak način u ulicama Ivana Milutinovića, Šumadijskoj prema naselju Medoševac i Ulici Koste Abraševića“, kažu u policiji.

Kako ističu, I. I. je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužilaštvu.

Protiv maloletnih osoba, osumnjičenih da su učestvovale u izvršenju ovih krivičnih dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Podsetimo, na istom mestu, kod Stočnog trga, pre desetak dana je grupa maloletnika koji su takođe privedeni, napala i pretukla palicama i motkama troje petnaestogodišnjaka, dva dečaka i jednu devojčicu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com