Društvo

Stočni trg dobio reciklažno dvorište

Ovo je treće reciklažno dvorište u Nišu, koje bi trebalo da smanji nastanak novih divljih deponija.

„Otvaranjem ovog reciklažnog dvorišta očekujemo efikasnije rešavanje odlaganja otpada, da smanjimo nastajanje novih divljih deponija u ovom delu grada, što je ovde bilo često. Dnevno smo odavde odvozili smeće, ovde je bila  mini divlja deponija, a zbog te navike ljudi baš ovde smo otvorili novo reciklažno dvorište“, kazao je Ivan Mihajlović, direktor JKP „Mediana“.

U reciklažnim dvorištima Nišlije mogu besplatno da odlože bilo koji otpad, a zaposleni će im pomoći da taj otpad i sortiranju. Podaci govore da čak trećina otpada iz novih dvorišta bude reciklirano. Minule godine je ukonjeno oko 11.000 metara kubnih divljih deponija a čak 114 tona otpada je reciklirano.

Radno vreme reciklažnog dvorišta na Stočnom trgu je od 8 do 20 sati.

Reciklažno dvorište u naselju Crvena Zvezda dalo je dobre rezultate, potvrđuju iz JKP “Mediana i zato se praksa nastavlja jer je Grad Niš četvrtu godinu zaredom deo projekta „Zeleno i čisto“ Ministarstva zaštite životne sredine.

Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojiće šest miliona dinara, a Grad Niš će dodati 1,5 miliona za uklanjanje četiri divlje deponije u opštinama Crveni krst i Palilula, te kcije slede.

Iz „Mediane“ najavljuju i postavljanje novih podzemnih i nadzemnih kontejnera širom grada, kao i nove kante u delovima grada gde nedostaju.

Tokom ove godine će u redovni sistem odvoza smeća biti uključena još četiri niška sela.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com