Društvo

ON prvi izlazi na parket! KALČA na Kupu Radivoja Koraća

Kalča visok blizu tri metra koga je izradila Nišlijka Milica Štrbo, ovogodišnja je maskota Kupa Radivoja Koraća, koji danas počinje u Nišu.

„Desetak dana trajalo je stvaranje ovog lepotana, puno su mi pomogli zaposleni u Narodnom pozorištu, jer bez njihove pomoći Kalča ne bi imao ovako lepu garderobu koja mu odlično pristaje“, kaže uz osmeh niška umetnica.

Ideja je potekla iz Turističke organizacije Niš i Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije.

„Nedavno sam dobila poziv od Uroša Parlića, direktora TON-a da napravim maskotu Kalče. Ja sam rado prihvatila jer je to bio izazov za mene. Nikada pre nisam napravila tako veliku figuru“, kaže zadovoljno za Niške Vesti Štrbo.

Nakon „manekenske“ karijere narednih dana u niškoj hali “Čair” na Kupu Radivoja Koraća, maskota Kalče postaje trajno vlaništvo TON-a.

„U kostimu je momak koji će prvi da izađe na teren, šeta za vreme trajanja utakmica i učini da prizor u niškoj dvorani bude jedinstven“, završava Štrbo.

Niške Vesti već su pisale o ovoj darovitoj Nišlijki, koja jedina u Srbiji izrađuje autorske lutke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com