Kultura

Predstava “Mučenici” najbolja na festivalu u Banja Luci

Glumci Akademskog pozorišta SKC-a još jednom su zablistali na međunarodnom festivalu. Mlada glumačka ekipa je iz Banja Luke u Niš donela čak četiri nagrade, a predstava “Mučenici” proglašena je najboljom u svojoj selekciji.

Mladi glumci još jednom su dokazali svoj talenat i na festivalu Kestenbur očarali su i žiri i publiku. Milica Kostadinović i Miloš Unić dobili su nagrade za glumce večeri, predstava “Mučenici” dobila je nagradu Drvo kestena (prvo mesto u svojoj selekciji), a predstavom “Zeus ex” mladi talenti osvojili su 4. mesto za kolektivnu igru.

Foto: Milica Kostadinović

“Ovo je jedan od najvećih festivala na Balkanu, a gotovo sve predstave koje su se igrale bile su izuzetno glamurozne i skupe. Verovali smo u ono što radimo, ali ovakav fantastičan ishod gotovo da nismo očekivali”, kaže za Niške vesti Milica Kostadinović.

Predstavi “Mučenici” je ovo 20. nagrada koju je osvojila na domaćim i inostranim festivalima. Na “Kestenburgu” se takmičilo 48 predstava iz 15 zemalja, a „Mučenici“ su izabrani za najbolju predstavu najzanačajnijoj i najbrojnijoj selekciji- u konkurenciji 25 predstava amaterskih pozorišta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com