Sport

Još jedan Nišlija u A reprezentaciji Srbije: Vasiljević među stativama “Orlova”

Možda uzrok baš i nije najbolji ali posledica ovog puta i te kako jeste. Nišlije su svoje predstavnike u nacionalnom timu Srbije imale u više navrata i u gotovo svim uzrasnim kategorijama reprezentacije, ali svako od njih davao je novi razlog za sreću i ponos. Povređenog niškog golmana Aleksandra Jovanovića na spisku selektora Mladena Krstajića zamenio je Nikola Vasiljević, dvadesetdvogodišnji Nišlija.

Vasiljević trenutno nosi dres surduličkog Radnika, a u svojoj karijeri nastupao je još za Slobodu iz Užica i niški Radnički.

Nakon što se na jednom od treninga reprezentacije u Staroj Pazovi povredio Aleksandar Jovanović, selektor je bio prinuđen da brzo reaguje i pronađe adekvatnu zamenu pred početak Lige nacija. Izbor je pao na Vasiljevića kojeg su sjajne partije i intervencije na golu surduličkog superligaša preporučile za konkurenciju među stativama.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio poziv selektora, ujedno i veliki korak u mojoj karijeri. Puno će mi značiti reprezentativno iskustvo i trudiću se da ga primenim i u klupskom dresu na najbolji mogući način. Nadam se da će se u nastavku prvenstva to videti a i da ću opravdati očekivanja selektora i fudbalske javnosti.” izjavio je Vasiljević za Niške Vesti.

Trojku golmana sada čine Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Marko Dmitrović (Eibar) i Nikola Vasiljević, koji među saigračima broji još dvojicu sugrađana, Andriju Živkovića i Nemanju Radonjića.

Utakmice u Ligi nacija igraće se protiv Litvanije 7. septembra u Viljnusu i Rumunije tri dana kasnije u Beogradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com