Kultura

Gogoljev “Dnevnik jednog ludaka” uskoro pred niškom publikom

Monodrama „Dnevnik jednog ludaka“ nastala je po istoimenom delu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja i predstavlja završni master rad niškog glumca Dušana Matejića. On će pomenutu predstavu izvesti i pred svojim Nišlijama, već u aprilu.

Reč je o psihološko–grotesknom prikazu ludila. Junak je mali čovek, isfrustrirani, ali i zaljubljeni činovnik koji postaje opsednut bolesnom idejom o sopstvenoj veličini.

Po nekim podacima, u ovom tekstu se prvi put u književnosti obrađuje motiv šizofrenije.

U svojoj postavci Dušan Matejić demonstrira vrhunsku glumačku veštinu, a nadahnutom i raznovrsnom glumačkom igrom na najbolji način razotkriva sve slojeve ovog izvanrednog dela ruske književnosti. (Izvor: www.skc.org.rs)

Ovo je još jedna u nizu predstava koje će City Marketing Centar dovesti u naš grad. Podsećamo da već ove subote stiže “Hotel 88” , potom nas takođe u aprilu očekuje “Brak u stvari ljubav”, mart će biti rezervisan za hit predstavu Mr.Big, a biće tu još mnoštvo koncerata i predstava koji će dati veliki doprinos niškoj kulturnoj sceni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com