Društvo

Bogat PROGRAM obležavanja Dana mladih u Nišu

Dan mladih Grada Niša 1. septembar, ove godine biće obeležen brojnim događajima ne samo u petak već i 2. septembra.

Bogat program počinje u petak prvog dana septembra u podne kada će biti organizovana svečana sednica i tribina u organizaciji Saveta za mlade Skupštine Grada Niša.

Na tribini koja će biti održana u velikoj sali Skupštine grada Niša sa početkom u 12 sati govoriće Goran Milovanović, Niški klaster naprednih tehnologija i Milivoje Jovanović, NVO ENECA – Pokreni se za posao.

Od 20 sati  – Humanitarna akcija Saveta za humanitarni rad gde će biti prikupljana sredstva za nabavku školskog pribora,

Dan mladih Grada Niša biće obeležen spektakularnim koncertom Dejana Petrovića od 21 sat na niškom keju.

Festival Urban Fest koji organizuje SKC deo je obeležavanja Dana mladih. Od 20:20 sati nakon svečanog otvaranja festivala u parku Sveti Sava, biće odigran kabare „Bre – Kabare“ po tekstu V.Đurđević – V.Cvejić u režiji Vladimira Cvejića. Dramska družina A, Beograd, Srbija.

Od 22 sata na programu je predstava „Bog“ Vudi Alen. Dramski studio Gimnazije Prokuplje (Romanijska ulica, Igralište iza TC ZONA 1.)

SC Čair i Odred izviđača „ Vožd Karađorđe“ organizuju takmičenje „Izviđačke igre Srbije 2017“

Foto: Niske Vesti; Stevan Živković, kordinator Kancelarije za mlade

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo omladine i sporta, Privredna komora Srbije, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i Kancelarija za mlade Grada Niša organizuju „Spirit of Youth“. Osnovni cilj projekta karavana „Duh mladosti“ u Srbiji su promocija dualnog obrazovanja, preduzetništva, promocija sporta (vežbanja), aktivizam mladih, volonterizam, kao i njihovo umrežavanje.

Planirano je i postavljanje štandova različitih organizacija i institucija, kao činilaca omladinske politike u Gradu, sa ciljem da daju korisne informacije, brošure, flajere iz oblasti omladinske politike, prevencije polno prenosivih bolesti, bolesti zavisnosti, psihološkog savetovanja.

Humanitarna akcija Saveta za humanitarni rad gde će biti prikupljana sredstva za nabavku školskog pribora

SUBOTA2. septembar

SC Čair i Odred izviđača „ Vožd Karađorđe“ organizuju takmičenje „Izviđačke igre Srbije 2017“

10:00 – Svečano otvaranje

11:00-13:30 – Prepodnevna takmičenja

15:30-18:00 – Popodnevna takmičenja

Posle 18h – Takmičenja na bazenu i takmičarski kulturno-zabavni program

Nišlije će besplatno moći da pogledaju filmove u produkciji City Marketing Centra „Lutajuća srca“, koji će biti prikazan od 20 sati i „Hipi dolina“, koji će biti prikazan u 21.15.

Sastav Artan Lili ove subote će održati koncert na Amfiteatru na niškom keju. Ovo će biti prvi put da „Artanci“ svoju muziku sviraju u unplugged verziji.

Urban fest  u GO Niška Banj 2. septembar

20:30 – „Gosti“, tekst Ronald Harvud u režiji Jovice Pavića. Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini, Srbija

22:00  – „Vođa“ tekst Radoje Domanović, Režija: Bojan Jovanović. Udruženje građana „Cug“, Vranje, Srbija

URBAN FEST  program

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com