Sport

Zvanično saopštenje RKSIS: Problem huligana traži hitno rešenje!

Regionalni košarkaski savez istočne Srbije sa žaljenjem saopštava da je na finalnoj utakmici “Pireus banka Kup Radivoja Korada 2017” koja je sinoć odigrana u hali Čair, došlo do incidenta i tom prilikom je povređen jedan od gledalaca Miodrag Radovid inače naš delegat u Skupštini Košarkaškog Saveza Srbije, prijatelj Saveza i dugogodišnji sportski i košarkaški radnik.

Povreda je nastala kada je sa južne tribine od strane neodgovornog huligana G.din Radović pogođen bakljom koja je bila usmerena ka publici na severnoj tribini hale Čair. Incident se dogodio na kraju kraju treće četvrtine meča kada je baklja, koja je iznenada doletela
sa južne tribine udarila u led ekran pored terena i pogodila u glavu G-dina Radovića.

Ekipe za brzu intervenciju su profesionalno evakuisale povređenog Radovića i u rekordno kratkom roku prevezle do KC Niš gde mu je ukazana stručna medicinska pomoć i gde je zadržan radi dijagnostikovanja i medicinske terapije.

Nadamo se da ovog puta neće biti trajnih posledica i sa žaljenjem konstatujemo da će i ovaj sinoćni incident još jednom ukazati na problem navijačkih huliganskih grupa i njihovog ponašanja na sportskim priredbama i hitnost pronalaženja sveobuhvatnog rešenja.

Kao višegodišnji organizatori Kupa Koraća uz saradnju sa Komesarom za bezbednost i stručnimsaradnicima svih iz KSS-a više od mesec dana pre početka manifestacije smo započeli sveobuhvatne pripreme kako bi bezbedonosne mere bile podignute na najviši nivo a profesionalno fizičko tehničko obezbedjenje i organi reda i bezbednosti su sprovodili sve
adekvatne aktivnosti kako bi se mogudnost bilo kakvog incidenta tokom ove značajne
košarkaške manifestacije svela na najmanju mogudu meru.

Publika, koja je ispunila halu Čair tokom sva četiri dana Kupa je uživala u majstorijama najboljih srpskih timova i igrača do trenutka kada je ubačena baklja, kojoj svakako nije mesto na ovakvim manifestacijama čime je bačena senka na finalni meč,  ali srećom nije došlo do težih posledica.

Koristimo ovu priliku da obavestimo javnost da je organizator KUP-a osigurao sve posetioce manifestacije kao i samu Halu Čair kod “TRIGLAV” osiguranja koji je dugogodišnji partner Košarkaškog saveza Srbije.

Verujemo da ovaj incident neće pokvariti utisak koji su tokom svih dana ljubitelji košarke poneli iz Niša i hale Čair i ovim putem još jednom najoštrije osuđujemo neodgovorno ponašanje huligana kojima svakako nije mesto na ovakvim priredbama.

Čestitamo košarkaškom klubu Crvena zvezda Beograd na zasluženoj pobedi i osvajanju najvrednijeg trofeja i Košarkaškom klubu Partizan na fer i sportskom ponašanju, piše u saopštenju koje je  potpisao predsednik RKSIS  Uroš Parlić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com