Društvo

Znanjem do pobede i Zlatibora

„Znanjem do pobede“ – naziv je kviza znanja koji se održao u 10 osnovnih škola sa područja Gradske opštine Medijana. Nagrada za najbolje takmičare, koji će biti proglašeni u ponedeljak, 28. novembra, je zimovanje na Zlatiboru.

takmicenje-2

Organizacijom  kviza kojim se testira znanje iz srpskog, matematike, istorije i  geografije i drugih predemta u školi, Gradska opština Medijana koja je i organizator kviza, želi da podrži učenike u sticanju znanja, ali i učitelje i profesore u procesu prenošenja znanja.

„Učenici sedmog i osmog razreda takmiče se u znanju iz predmeta važnih za upis u srednje škole, tako da im je ovaj kviz odlična priprema. Niži razredi proveriće koliko im je naučenog ostalo u paamćenju i koji su to predmeti na koje moraju da obrate pažnju u narednom periodu“, objašnjavaju u GO Medijana.

Kviz je održan u isto vreme u deset osnovnih škola na području Gradske opštine Medijana, među kojima su: „Učitelj Tasa“, „Ratko Vukićević“, „Vožd Karađorđe“, „Radoje Domanović“, „Car Konstantin“, „Dositej Obradović“, „Dušan Radović“, „Sveti Sava“, „Ćele Kula“ i „Zoran Đinđić“.

 „Kviz je važan jer je svim učenicima pružena mogućnost da se oprobaju na testu. Zahvalnost opštini Medijana jer je prepoznala važnost motivacije dece da budu nagrađena za znanje“, rekla je direktorka OŠ “Učitelj Tasa” Radmila Krstić.

Rezultati i pobednici biće proglašeni u ponedeljak, 28. novembra.

takmicenje-3

Prema propozicijma kviza biće nagrađeno po osam učenika iz svake škole, odnosno po jedna devojčica i jedan dečak iz svakog od petog do osmog razreda.

Ukoliko se dogodi da neki učesnici kviza imaju isti broj poena, novi test radiće se u četvrtak, 1. decembra, kažu GO Medijana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com