Merošina

Značke i zahvalnice otadžbine za vojnike “dobrovoljce”

Vojnici koji su bili na dobrovoljnom odsluženju vojnog roka pod oružjem od 2011. do 2016. godine, njih 67, nagrađeni su značkama i Zahvalnicama otadžbine na svečanosti priređenoj u njihovu čast.

U velikoj sali Narodne biblioteke u Merošini, u prisustvu brojnih zvanica, prijatelja i rodbine, vojnicima su uručene značke i Zahvalnice otadžbine za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem u periodu od 2011. do 2016. godine.

Priznanja vojnicima uručili su načelnik regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković i predsednik opštine Merošina Bojan Nešić.

U obraćanju prisutnima pukovnik Marković, zahvalio se lokalnoj samoupravi na pomoći u organizovanju i realizaciji svečanosti, a vojnicima na predanom služenju otadžbini.

Ministarstvo odbrane odlučilo je da dodeli priznanja svim vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem. Naročito mi je zadovoljstvo što među vama ima pripadnika oba pola. Časno i odgovorno služite svom narodu kao što ste časno i odgovorno odslužili vojni rok i u tim zadacima kao i do sada. Ponosan sam na sve vas gledajući vas u ovolikom broju, pogotovo na vas koji ste civilnu odeću zamenili vojnom uniformom“-rekao je pukovnik Marković u obraćanju.

Domaćin svečanosti bio je potpukovnik Saša Cvetanović, načelnik CMO za lokalnu samoupravu Niš, a svečanosti su pred njega prisustvovali i predstavnik 3. centra VBA Niš kapetan Nebojša Tasić, predstavnici lokalne samouprave, direktori ustanova i javnih preduzeća iz Merošine, policije, kao i merošinski paroh Slavoljub Petrović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com